HTC'den Android Q Çalışmaları Başladı - Haberler - indir.com

HTC'den Android Q Çalışmaları Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-23 14:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın her sene çıkarttığı yeni sürüm Android platformuna en hızlı desteği genelde Google'ın Nexus cihazları sağlıyor. Bu noktada yeni bir sürüm tanıtıldığında ilk adım atan firmalardan biriside HTC oluyor. Gelen güncellemeleri akıllı telefon modellerine en hızlı vermek için çalışmalara başlayan HTC, kullanıcılarını bu noktada önemsiyor diyebiliriz. Şimdi ise Android'in en yeni sürümü Android O yeni duyurulmuşken henüz yayınlanmayan Android Q sürümünün planları yapılmaya başlandı. HTC şirketi bundan önceki sürümlerde de güncellemeyi en hızlı vermek adına girişimde bulunmuştu.

Başarılı üreticilerden olan HTC şuan için en yeni modeli HTC U 11'in duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu duyuru ardından ise en yeni Android sürümü olan Android O için HTC U 11 yükseltme çalışmalarına başlandı. Bu işlemler ile beraber artık cihazlarının daha uzun bir süre boyunca güncellemeleri destekleyeceğini ve alacağının müjdesi HTC kullanıcılarına verildi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda Android O'dan sonra gelmesi beklenen Android P ve Android Q sürümleri için HTC şimdiden çalışmalara başladı diyebiliriz. Tabi bu çalışmaların şuan için bulunan akıllı telefon modeller için olacağını söylersek yanlış ifade etmiş oluruz.

Gelecekte gerçekleşecek olan gelişimler ve donanım güçlendirmeleri ile beraber HTC'nin akıllı telefon modellerinde en yeni Android sürümlerini göreceğize benziyor. Ayrıca şuan için en güçlü telefon konumunda bulunan HTC U 11 modeli için ise Android P sürümünün verileceğine kesin gözü ile bakılırken Android Q desteğinin gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Mevcut kullanıcılarına ise ara ara yolladığı güvenlik güncellemeleri ile cihazlarına bakan HTC firması bu noktada kullanıcılarına önem gösteriyor diyebiliriz. Bakalım diğer şirketlerde HTC gibi modellerine ileriye dönük destekler verecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ