HTC Vive, 10 Dakikada Satış Rekoru Kırdı - Haberler - indir.com

HTC Vive, 10 Dakikada Satış Rekoru Kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-01 19:03:13
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil sektörün hatırı sayılır isimlerinden HTC, geliştirmiş olduğu sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive VR'ı 29 Şubat itibariyle 20 ülkede satışa sundu. Fiyatı 799 dolar olan ürün kısa sürede satış rekoru kırdı.

Son zamanların en çok kullanılan sanal gerçeklik teknolojili ürünlere bir yenisi de HTC'den geldi. Firma, Vive VR adını verdiği sanal gerçeklik başlığını 29 Şubat itibariyle ön siparişten satışa sundu. 20 ülkede 799 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan Vive VR kısa süre içinde yok sattı.

HTC'nin sanal gerçeklik departmanından sorumlu şefi Shen Ye, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Vive VR başlığının 10 dakikalık kısa bir zaman dilimi içerisinde 15 bin adet satıldığını duyurdu.

Avrupa fiyatı 800 dolar olan HTC Vive VR, sanal gerçeklik alanında adını duyurmuş Oculus Rift'ten ve PlayStation VR'da daha yüksek fiyata sahip olmasına karşılık kısa sürede 15 bin adet satış yaparak rekor kırdı.

20'den fazla ülkede kullanıcılara ön siparişten satışa sunulan sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olmak isteyenlerin Mayıs ayını beklemeleri gerekecek.

Bundan bir süre önce Barselona'da düzenlenen MWC 2016 etkinliğinde tanıtımı yapılan HTC Vive VR gözlüğü kullanıcılara etkili bir sanal gerçeklik deneyimi vadediyor. Deneyimleme şansı bulanlar Vive VR'ın akıllı telefonlar üzerinden sanal gerçeklik deneyimine etkili bir alternatif olabileceğine dikkat çekiyor.

 





PAYLAŞ