HTC şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre görevinden ayrıldı - Haberler - indir.com

HTC şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre görevinden ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Eski parlak günlerine dönmek için büyük çaba sarf eden HTC bir türlü dikiş tutturamıyor. Şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre "kişisel sebepleri" gerekçe göstererek görevinden ayrıldı.

Tayvanlı teknoloji şirketi ve bir dönemi kasıp kavuran HTC, şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre'nin görevinden ayrıldığını duyurdu. HTC'de bir yıldan daha kısa bir süre boyunca çalışan deneyim sahibi yöneticinin "kişisel sebeplerden" dolayı böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Apple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilirApple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilir

Şirket yönetiminin başına tekrar yönetim kurulu başkanı Cher Wang geçti. Uluslararası hava trafiğine getirilen kısıtlamalar sebebi ile Maitre'nin geçtiğimiz yılın büyük bir kısmını Avrupa'da olan ailesinden uzakta geçirmek durumunda kaldığı belirtiliyor.

Maitre döneminde HTC

HTC, Maitre'nin görevde kaldığı süre boyunca yeni Vive Cosmos modüler başlıklarını tanıtarak VR cihaz pazarındaki etkisini genişletmeye çalıştı. Şirket ek olarak yeni nesil VR başlıklarının daha kompakt olacağının sinyallerini verdi. Bütün bunlara ek olarak HTC'nin ilk 5G özellikli telefonu U20 de yine Maitre döneminde piyasaya sürülmüştü.

Ne yazık ki eski Orange yöneticisi şirketi mali bakımdan arzu edilen seviyeye ulaştıramadı. HTC, 2020 yılının ikinci çeyrek döneminde para kaybetmeye maalesef devam etti. Zarar yaklaşık olarak 62 Milyon Dolar'a erişerek bir önceki çeyreğe kıyasla 5 Milyon Dolar artış gösterdi. Kötü gidişat nedeniyle şirket 2019’un Aralık ayında ve geçtiğimiz Haziran'da birçok personelini işten çıkarmak zorunda kaldı.



PAYLAŞ