HTC Satılacak mı? Bölünecek mi? - Haberler - indir.com

HTC Satılacak mı? Bölünecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-06 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarı tüm hareketliliği ile devam ediyor. Son olarak Güney Koreli dev şirket Samsung tarafından Note 8 modeli pazara sürülmüştü. Cihaz gerek tasarımı gerekse teknik detayları ile dikkatleri çekti. Şimdi ise bir diğer markalardan birisi olan HTC tarafından önemli yeni detaylar geldi. Şirket bir türlü akıllı telefon pazarında istediğini bulamamış ve toparlanamamıştı. Şirketin satılma ve bölüme gibi durumlarıda göz önünde bulunurken şirket bir türlü istediği çıkışı yakalayamadı. Yıllardır akıllı telefon pazarında rekabete devam eden ve bazı zamanlar zarar dahi etse yatırımlarını sürdüren Tayvanlı şirket HTC zor bir döneme giriş yaptı.

Şirketin önümüzdeki dönemlerde satışa çıkartılması yada bölünme gibi çeşitli opsiyonları bulunuyor. Bloomberg kaynaklı habere göre şirket bazı danışmanlık firmaları ile görüşmelere başladı ve hisselerin tamamının Google dahil potansiyel alıcılara satılabilecek. HTC Vive bölümü ise ayrı bir şirket olarak yapılındırılması bekleniyor. Uzun süredir akıllı telefon pazarında problemler yaşayan HTC, ses getiren teknolojilere sahip akıllı telefonlar piyasaya sürse dahi beklediği satış rakamlarına erişemedi. Ancak şirketin uyguladığı satış rakamları ve politikasıda bu noktada önemli bir rol oynuyor.

Şirketin iyi performansa sahip HTC Vive servisi ise sektörde başarılı satışlar yaptı diyebiliriz. Şirketin hisselerine baktığımızda ise yüzde 5 değer kaybı yaşanırken Pazar değeri ise 1.9 milyar dolar'a geriledi. Bakalım şirket gelecek dönemlerde çıkartacağı akıllı telefonlar ile bekleneni verecek mi yada şirket satılacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ