HTC Piyasadan Çekiyor Mu? - Haberler - indir.com

HTC Piyasadan Çekiyor Mu?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-06 12:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun yıllar piyasada adından söz ettirmeyi başaran HTC markası marka haklarını devrediyor. Gelişen teknolojinin ardından yeni markaların ortaya çıkması ve var olan markaların çeşitli yatırımlar ile kendilerini geliştirmesi halinde bir takım markalar geride kaldı. Bu durum karşısında da çeşitli radikal kararlar alarak değişime gitmeye karar verdi. Bunlardan biri olarak karşımıza çıkan HTC markası da piyasadan çıkmaya karar verdi. Teknoloji dünyasına girdiği günde oldukça popüler olan ve dönemin en kaliteli akıllı cihazları ile adından söz ettirmeyi başaran HTC markası üretimden tamamen çekilme kararı aldığını duyurdu. Firma devir işlemlerini gerçekleştirmek adına Hintli akıllı cep telefonu üreticileri ile masaya oturduğunu dile getirdi. 

Her geçen gün bir yenisi ile karşı karşıya geldiğimiz akıllı cihaz piyasasında dengeler her zaman değişkenlik gösteriyor. Teknolojik gelişimleri kendi lehine kullanmayı başaran firmalar yükselmeye devam ederken bazı akıllı cihaz üreticileri ise geri planda kaldı. Bu sebeple arka haklarını devrederek hayatta kalma kararı alan firmalar arasında HTC'de yerini alıyor. Bir zamanlar oldukça popüler olsa da şimdilerde eskisi kadar popüler olmaması halinde hayatta kalmak adına çeşitli yöntemler deniyor. HTC'nin yanı sıra aynı zamanda BalckBerry markası da tüm marka haklarını ve üretimi yine Çinli TCL firmasına devretti. Bu radikal kararlar tamamen firmaların ayakta kalması adına aldıkları bir tür önlem olarak görülüyor. 

HTC’nin Vive Cosmos VR cihazları dikkat çekiyor!HTC’nin Vive Cosmos VR cihazları dikkat çekiyor!

HTC Üretimden Çekiliyor

gelişen teknolojiye yenik düşen ve dünya devlerinin gerisinde kalan HTC markası üretimden çekilerek ayakta kalmanın yollarını arıyor. Akıllı cihaz sektöründen gelen bilgiler derlendiği taktirde HTC'nin akıllı cihaz üretimi konusunda bir marka devri yaparak farklı yönelimler yapma yolunda adım adım ilerliyor. Bu mesele daha önce de gündeme gelmişti. Fakat henüz neler olacağı hakkında kesin bilgiler söz konusu değildi. Şu an ise çeşitli potansiyel adaylar ile görüşmeler gerçekleştiren HTC firması radikal kararlarını gerçekleştirmeye yönelik hareketler ediyor. Çinli markaların yanı sıra aynı zamanda Hindistan'da aktif olarak rol alan Micromax, Lava ve Karbonn ile de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Ortaklık kapsamında yapılan bu görüşmelerin içeriğinde neler olduğu henüz bilinmiyor. Sözleşme maddeleri hakkında da henüz kesin bilgiler söz konusu değil. Fakat bunlara rağmen edinilen bilgilere göre marka sahibinin satılan akıllı cihaz başına belirli bir telif hakkına sahip olacak.

Böylelikle marka adını bu şekilde koruyacak. Üretilen cihazların üretim aşaması ve dağıtım işlemleri tamamen devri alan marka tarafından yapılacak. Bu duru karşısında bir takım özgürlüklere sahip olacak olan HTC'nin cihazların tasarımı konusunda bir takım söz haklarına sahip olacak. HTC firması piyasada uzun süre sıkıntı çekiyordu, verdiği bu kararlar ile marka adını devam ettirirken üretim kısmında tamamen çekileceğinin bilgisini verdi. Bu kararlar sayesinde de sanal gerçeklik teknolojisi ilgilenmeye yönelik çalışmalar yağacağını da duyurdu. Daha iyi firmalar varken HTC'nin neden Hindistan pazarında yer almaya yönelik hareket ettiği de henüz bilinmiyor. 


HTC yeni telefonlarında devrim değerinde yenilikler yapmak için kollarını sıvıyorHTC yeni telefonlarında devrim değerinde yenilikler yapmak için kollarını sıvıyor
Simetri Severlerin Sevmeyeceği HTC Desire 12s DuyurulduSimetri Severlerin Sevmeyeceği HTC Desire 12s Duyuruldu
HTC'nin gelirleri hızlı bir şekilde düşüyorHTC'nin gelirleri hızlı bir şekilde düşüyor

PAYLAŞ