HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir! - Haberler - indir.com

HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 19:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarının en eski markalarından olan HTC zorlu birkaç yılın ardından yeni bir telefon için kolları sıvadı. Pazara veda etmeye henüz hazır olmayan şirket 5G destekli bir akıllı telefonla geri dönmeyi planlıyor!Bir dönemin en çok tercih edilen akıllı telefon üreticilerinden olan Tayvanlı şirket uzun süredir kötü bir dönemden geçiyordu. Android işletim sisteminin ilk kullanılmaya başladığı dönemlerden bu yana akıllı telefon üreten şirketin Dream ve T-Mobile G1 modelleri büyük bir başarıya ulaşmıştı. Ancak 2010’lu seneler şirket için pek de beklendiği gibi ilerlemedi. Neredeyse adının duyulmaz hale geldiği şirket birçok ülkede üretimi ve satışlarını durdurdu. Buda HTC’nin yakın zamanda akıllı telefon pazarından çekileceğini düşündürdü.

Özellikle 2016 ve 2017 senelerinde iyice gerileyen şirket geliri HTC’nin zor dönemine bir darbe daha vurmuştu. Son amiral gemisi U12 Plus modelini 2018 senesinde piyasaya süren şirketin son akıllı telefonu Desier 19 modeli oldu. Başka alanlarda faaliyet göstermeye başladığı aktarılan şirketin akıllı telefon pazarındaki pasifliğinin devam edileceği iddia ediliyordu.

HTC'nin başarısızlığının nedenini CEO'su anlattıHTC'nin başarısızlığının nedenini CEO'su anlattı

2020 HTC için dönüm noktası olabilir

Son dönemlerde VR teknolojisi üzerine çalışmalar yürüyen Tayvanlı şirket, teknolojinin son gelişmelerini yakalayarak akıllı telefon pazarında yeniden kendini göstermeyi planlıyor. HTC’nin yeni CEO’su Yves Maitre’nin yaptığı açıklamalar şirketin küllerinden yeniden doğacağı yönünde.

5G teknolojisine ev sahipliği yapan yeni bir akıllı telefonu pazara sürmek için hazırlıklara başlayan şirketin yeni akıllı telefonun üst segment bir ürün olması bekleniyor. Hatta şirketin bu dönemde çıkaracağı ilk birkaç yeni akıllı telefonun üst segment olma ihtimali mevcut. Yeni akıllı telefonları için Qualcomm’la iş birliğine devam etmesi beklenen şirketin CEO’sunun yaptığı açıklamalar sadece bunlarla da sınırlı değil.

HTC VIVE ve VIVE PRO Türkiye'de!

Yves Maitre’nin açıklamalarına göre 2020 yılı şirket için bir dönüm noktası olabilir. Bu yıl akıllı telefonların yanı sıra sanal gerçeklik teknolojisine ve 5G teknolojilerine de yoğunlaşacak olan şirket daha önce piyasaya çıkardığı sanal gerçeklik seti HTC Vive’nin yerine bu yol HTC Vive Cosmos serisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Beklenene göre Vive Cosmos Play, Vive Comos Elite, Vice Sync ve Vive Cosmos XR Mart ayı içerisinde tanıtıldıktan sonra yakın zamanda ön siparişlere açılacak. Şirketin 5G destekli akıllı telefonunu ne zaman piyasaya süreceğine dair henüz kesin bir bilgi olmasa da, akıllı telefon tanıtımının da bu yıl içerisinde olması bekleniyor. HTC ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Blockchain tabanlı telefon HTC EXODUS 1 - Binance Edition fiyatı ve özellikleriBlockchain tabanlı telefon HTC EXODUS 1 - Binance Edition fiyatı ve özellikleri
HTC akıllı telefon pazarından çekilecek mi? Açıklama geldi!HTC akıllı telefon pazarından çekilecek mi? Açıklama geldi!

PAYLAŞ