HP İlk Windows Tabletini Duyurdu - Haberler - indir.com

HP İlk Windows Tabletini Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bilgisayar ve donanım üreticilerinden olan HP cephesinden yeni Envy x2 adlı ARM tabana sahip Windows işletim sistemli yeni bir bilgisayar duyurusu gerçekleştirildi. Qualcomm ve Microsoft iş birliği ile üretilen bu bilgisayarın sunmuş olduğu özelliklere gelin göz atalım. Envy x2 modeli win32 uygulamalar ile beraber Windows 10 desteğini ARM işlemcisi ile beraber sunuyor. Hücresel modemi sayesinde her zaman aktif olabileceğiniz bu cihaz gücünü Snapdragon 835 işlemcisinden alıyor. X16 LTE modeme sahip bu bilgisayarda gigabit hızlarına erişmeniz mümkün olacak.

256 GB'lık dahili depolamaya sahip olan modelde 8 GB LPDDR4X PoP bellek yer alıyor ve cihazda ayrılabilir bir klavye bulunuyor. Bu klavyeyi çıkarttığınızda bilgisayar tablete dönüşüyor ve 6.9 milimetre kalınlık ile 700 gram ağırlığa sahip oluyor. Batarya ömrünün 20 saat olduğu bu modelde Windows uygulamaları yerine Win32 uygulamaları kullanacağınız zaman batarya ömrünün ne derece bir performans sergileyeceği henüz bilinmiyor. Microsoft'un yeni Windows 10 S işletim sistemine sahip olarak gelen modelde Microsoft Store üzerinden indirilen uygulamalar kullanılabilecek.

Ayrıca cihazı dilerseniz Windows 10 Pro sürümüne yükseltebilirsiniz ve bu işlem tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. 2018 yılının ilkbahar dönemlerinde çıkışını gerçekleştirmesi beklenen tablet modelinin fiyatına dair henüz net bir bilginin bulunmadığını ifade edelim.





PAYLAŞ