HP, Chromebook satışlarında lider oldu - Haberler - indir.com

HP, Chromebook satışlarında lider oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 18:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Chrome OS işletim sistemini kullanan cihazlar giderek daha da yaygın hale gelirken, bu alanda HP’nin liderliği dikkat çekti.

Chromebook satışlarına yönelik yayınlanan son rapor, sektördeki güç dengelerini gözler önüne serdi. IDC tarafından yayınlanan pazar raporuna göre bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 kat artış gösterdi. İlk çeyreği kapsayan rapora göre 3 aylık dönem içerisinde 13 milyon Chromebook satıldı.

Chromebook cihazlara Steam desteği geliyorChromebook cihazlara Steam desteği geliyor

Chromebook pazar lideri HP

Chromebook satışlarında markalar arasında lider HP oldu. pazardaki satışlarını yüzde 634 gibi yüksek bir oranda arttıran HP, böylece tüm markaları geride bırakmayı başardı. HP’i takip eden Lenovo yüzde 356, Acer yüzde 151, Dell yüzde 327 ve Samsung yüzde 496 oranında satışlarını arttırdı.

Pazarda Chromebook dışında tablet satışlarıyla ilgili de veriler paylaşıldı. Buna göre tablet satışları uzaktan eğitim ile birlikte yüzde 55.2 oranında arttı ve 39.9 milyona ulaştı. Pazara hakim olan marka ise Apple. Tablet satışlarında yüzde 64,3 oranında bir artış elde eden Apple, 12.7 milyon tablet sattı. Apple’ı takip eden şirketler ise Samsung, Lenovo, Amazon ve Huawei.

Virüs etkisi satışları arttırdı

Korona virüs ile birlikte hem eğitim hem de işe alanında uzaktan eğitime geçiş yapıldı. Bu nedenle tablet, bilgisayar gibi ihtiyaçlar artarken bu durum teknoloji şirketlerinin daha fazla ürün satmasını sağladı. Chromebook modellerinde dahi yükseliş görülmesi pandeminin etkisini net bir şekilde gösterdi.


Yeni Chromebook modelleri geliyorYeni Chromebook modelleri geliyor

PAYLAŞ