Hosting nedir - Haberler - indir.com

Hosting nedir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-28 17:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Hosting nedir ? " sorusunu cevaplar ve hosting satın alımı ve kullanımı ile alakalı bilgiler sunar.

Hosting nedir ? 

İlk Türk Hosting Kontrol Paneli: MaestroPanelİlk Türk Hosting Kontrol Paneli: MaestroPanel

Hosting herhangi bir websitesinin internette yayınlanıyor olması için gerekir. Hosting ilgili alan adı ile bağlanır ve  dosyaların saklanması ve sitenin yayınlanması için size ayrılan bir bölümdür. Domain nedir adlı içeriğimizde hostinge kısaca değinmiştik. Hosting satın aldığınızda  belirli bir lokasyondaki bir sunucudaki alan sizin için ayrılır ve siz orada projenizin dosyalarını depolayıp sitenizi yayına alırsınız.
Domain nedir adlı içeriğimizde domaini bir dükkanın tabelasına benzetmiştik. Aynı mantık ile devam edecek olursak hostingde dükkanın  kendisidir. İçerisinde ürünlerin, çalışanların olduğu ve müşterilerin ağırlandığı ve aylık kirasını ödediğiniz yere benzetebiliriz. Benzetmelerimizi bir miktar daha kuvvetlendirecek olursak;  düşününki 10 adet masanın bulunduğu ve 40 kişiye hizmet verebilecek kadar elemana sahip olduğunuz bir lokantanız var. Dükkanınıza  40 kişiden az müşteri gelirse  bir sorun yaşamazsınız. +0 müşteri olursa kimse ayakta kalmaz   yine sorun yaşamazsınız. Ama aynı anda 40 kişlik yere 1000 kişinin sipariş vermek için akın ettiği bir durum düşünürseniz sizinde takdir edeceğiniz gibi kimseye olması gerektiği gibi hizmet veremezsiniz. Tıpkı hostinglerde de bu mantık vardır. Neticede hosting denilen şey. bir bilgisayardır ve işlemci, ram ve depolama gibi özellikleri mevcuttur. Siz yüksek yada düşük performanslı bir hosting tercih edebilirsiniz. Yani 10 masalı dükkan da açabilirsiniz 1000 masalı olanında da sahip olabilirsiniz.
Hosting nasıl alınır ve nasıl kullanılır ?
Hosting sağlayıcı firmaların websitelerine erişip, size firma tarafından sunulan paketlerden birini seçerek satın alma işlemini kolayca tamamlayabilirsiniz. Hosting alırken sizden bir domain istenecektir. Gerekli adımlarlı doğru bir şekilde tamamladıktan sonra domain ve hostinginizi sitenizi yayınlamak için kullanabilirsiniz.Hosting satın aldığınızda size uzaktaki sunucuya erişim için gerekli bilgilerin bulunduğu mailler gelecektir. Sağlayıcınızın size sunduğu paneller(cpanel,plesk vs.) aracılığıyla veya ftp protokolünü kullanarak sitenizin proje dosyalarını aktarabilir, ssl, kurumsal eposta hesapları gibi daha bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Cloud & Hosting Sektörünün Devleri Hosting Talk Global’de Buluşuyor!Cloud & Hosting Sektörünün Devleri Hosting Talk Global’de Buluşuyor!
Ücretsiz hosting hizmeti sunan 10 websitesiÜcretsiz hosting hizmeti sunan 10 websitesi

Yeni Nesil İnternet Tarayıcısı Microsoft Edge Tanıtım Videosu


PAYLAŞ