Honor'dan Google açıklaması - Haberler - indir.com

Honor'dan Google açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-29 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günler içerisinde Honor'un yeni akıllı cep telefonlarının Google servisleri ile geleceğine dair haberler gün yüzüne çıktı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Honor'un CEO'su ise çıkan haberlerin ardından duruma onay verdi. Huawei'den ayrılarak bağımsız hale gelen Honor'un akıllı cep telefonları Google servislerini destekleyecek. 

Çin merkezli dev şirket Huawei'nin uzun bir süredir mücadele ettiği ABD ambargosunın ardından geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde Shenzhen Zhixin New Information Technology'ye sattığı Honor'da her şey yoluna girmiş gözüküyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen haberlere göre Honor markalı telefonlar Google uygulamalarını destekleyecek. İlk olarak Honor'un geçtiğimiz hafta içerisinde  duyurusunu yaptığı ve Çin pazarında da satışa sunduğu Honor V40'ın global sürümünün Google servislerini destekleyeceği yönünde haberlerin gelmesi ile beraber gündemde yer alan konu ile ilgili Honor'un CEO'su George Zhao'dan açıklamalar geldi.

Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

Google ve Honor görüşmeleri devam ediyor

Şirketin CEO'su olarak görev yapan George Zhao'ya göre Google ve Honor arasında anlaşmaların yapılması adına herhangi bir engel yok ve iki şirket bir süredir gerekli olan noktalarda anlaşmaya varabilmek için görüşmeler yapmaya da devam ediyor. Bu görüşmeler sonucunda ise alınacak olan karar ve yapılacak olan yeni anlaşmanın Honot'un en yeni üst segment telefonu V40 için geçerli olup olmadığı ise merak edilen konuların başında geliyor. Bu noktada ise her ne kadar akıllı cep telefon Çin pazarında Google servislerine sahip olmadan satışa sunulmuş olsa da atılacak olan imzalar ile global versiyonun Google desteği ile beraber geleceği düşünülüyor. 

Huawei'nin adımı başarılı olmuş gibi gözüküyor

Huawei'nin Honor'u satmasının ardından sebebin Honor'u yaşatabilmek olarak açıkladığı dile getirildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen son haberler ise Huawei'nin bu hareketinin başarıyla sonlandığını gösteriyor. Çünkü eğer Honor akıllı cep telefonları Android 11 ve Play Store ile kutusundan çıkmaya devam ederse ve hatta Huawei'nin ambargo sonrası oluşturulan boşluğu doldurabileceğini söylemek mümkündür. Üstelik Honor'ın fiyat konusunda da oldukça cömert davrandığını düşünmek gerekirse, olması muhtemel Google anlaşması dengelerin değişmesine sebep olabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


iPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktıiPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktı
iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabiliriPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabilir
iPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktıiPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktı

PAYLAŞ