Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor? - Haberler - indir.com

Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 12:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei ve Honor hakkında bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre iki şirketin ayrılığı sadece kağıt üzerinde.

Bildiğiniz gibi Huawei, ABD ambargoları nedeniyle Honor şirketini elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Honor ise geçtiğimiz hafta ilk amiral gemisi modelleriyle kullanıcılarının karşısına çıktı. Ancak şirketin tasarladığı akıllı telefon modellerinin hala Huawei modellerine benzediği iddiası ortalığı biraz karıştırdı. İddialara göre Magic 3 serisi Huawei Mate serisiyle benzer özelliklere sahip.

Honor X20 5G iddialı geliyorHonor X20 5G iddialı geliyor

Honor Magic 3 serisinin en önemli tasarım detayı tıpkı Mate serisinde olduğu gibi yuvarlak hatlar ve kenarlara doğru kıvrımlı hatları. Bu iddialar şirketlerin bağını kesmediği söylentilerini de beraberinde getirdi.

ABD’de son haftalarda gündeme gelen Honor, Huawei bağının devam ettiği iddiası, Magic 3 serisinin tanıtımının ardından artmış durumda. Tüm bu iddiaların temelinde şirketlerin cihaz tasarımlarının birbirine benzemesi ve Huawei‘nin Mate 50 serisini gelecek seneye çıkaracağı açıklaması yatıyor.

Honor ve Huawei yollarını ayırmadı mı?

Ayrıca daha öncesinde Honor, Huawei‘ye ait P ve Mate amiral gemisi serilerini satın alacağı iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu iddialar elbette somut kanılarla desteklenmiş değil ancak ABD yönetimi Honor hakkında kesin hükmü çoktan vermişe benziyor. Kulislerde dolaşan sızıntılara göre hükümet yakında Honor’u da ambargolara yeniden dahil edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Honor CEO‘su Zhao Ming ise Magic 3 serisinin Mate 50 olduğu iddialarını reddediyor.

Honor Magic 3 Pro Plus tanıtıldı

Ming, Mate serisi ile Magic serisi arasındaki tasarımsal benzerliğin nedenini iki şirketin kısa bir süre önceye kadar beraber çalışmasından ve aynı tasarım anlayışını paylaşmalarından kaynaklı olduğunu düşünüyor. Bunun yanı sıra Ming, iki şirketin artık ortak çalışmasa da hala yakın ticari ilişkiler içinde olduklarını da dile getirdi.

Aslına bakarsanız Honor’un tasarladığı Magic serisi amiral gemisi ilk başından beri tasarım olarak Mate serisini andırıyordu. Huawei senelerde Mate serisini akıllı telefon modellerinin ana tasarım çizgisi olarak kullanmıştı, Honor’da şirketin alt markası olduğu için bu tasarım anlayışını benimsemişti.

Şimdi iki şirket ortaklıklarına son vermiş olsalar da bu sene piyasaya sürdükleri akıllı telefon modelleri tasarımsal açıdan birbirine yakınlık gösteriyor. Ancak iki şirketin uzun yıllardır birada çalıştıklarını düşünürsek bu durumun oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefon pazarında henüz yeni bağımsızlaşan Honor’un kendine özgü bir tasarım anlayışı benimsemesi zaman alacak.

ABD hükümeti ise iki şirketin organik bağlarının devam ettiğine dair ipuçları yakaladığını söylüyor. Eğer söz konusu iddialar doğruysa Honor’un başı ABD’de derde girebilir. Ambargo sürecinden yeni kurtulan şirketin yeniden ambargolarla karılaşması ihtimali söz konusu. Eğer Honor ambargolara dahil edilirse Google servislerinden ve tedarikçilerinden yine mahkum kalacak. Bunun yanı sıra kulislerde dolaşan bilgilere göre Google’de Honor’la iş birliğine devam etmek için ABD’den gelecek kararı bekliyor. Honor’un kaderini ilerleyen günlerde öğreneceğiz gibi duruyor.

 


Honor'un yeni tableti Tab V7 Pro tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHonor'un yeni tableti Tab V7 Pro tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı
Honor X20 5G Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHonor X20 5G Tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ