Honor V40, Google servisleriyle gelebilir - Haberler - indir.com

Honor V40, Google servisleriyle gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Huawei bünyesinden tamamen ayrılan Honor, ilk olarak bağımsız akıllı cep telefonunu gelecek günler içerisinde duyurmaya hazırlanıyor. Honor V40 5G'nin markanın uzun süre sonra Google servislerinin bulunduğu ilk akıllı telefon olacağı söyleniyor. 

Honor V40 5G Google desteğiyle gelen ilk cihaz

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei ve ona bağlı olan şirketleri, bilindiği üzere Mayıs 2019'dan bu güne ABD tarafından uygulanan ambargolar ile uğraşıyordu. Bu bağlamda markanın Google Play servislerini yeni modellerinde kullanmasına izin verilmezken, söz konusu bu kısıtlamalardan Honor da etkileniyordu. Fakat Huawei, Honor markasını Kasım ayı içerisinde iş ortaklarının oluşturduğu konsorsiyuma katılım gösterdi. Bu sebeple de marka Amerika’nın Huawei özelinde uyguladığı kısıtlamalardan da kurtuldu. 

Honor V40 serisinin hangi işlemcileri kullanacağı belli olduHonor V40 serisinin hangi işlemcileri kullanacağı belli oldu

Kaliteli markanın ambargonun ardından Google servisleri yüklü şekilde gelen ilk akıllı cep telefon modellerini bir sonra duyurması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak bazı iddialara göre bu telefonlardan biri, gelecek günlerde duyurulacak olan Honor V40 5G modeli olabilir. Google Play Hizmetleri için Android lisansına sahip olduğu aktarılan Honor V40'ın kutusundan Google servisleriyle çıkmasının önüne herhangi bir engel kalmamış gibi gözüküyor. Fakat bu iddianın şu an için kesin olarak doğrulanmadığını da belirtmek gerekir. 

Yarın Çin içerisinde duyurulacağı aktarılan Honor V40 5G, 6.72 inç boyutunda ve 120Hz yenileme hızına sahip Full HD+ OLED ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. MediaTek Dimensity 1000+ işlemci sisteminin üzerinde inşa edilen telefonda 50 MP çözünürlüklü dörtlü arka kameranın yer alacağı söyleniyor. Honor V40 5G, 66W kablolu hızlı şarj ve 50W kablosuz hızlı şarj ise Honor V40’ın diğer özellikleri destekliyor. Konuyla ilgili son olarak ise V40 View adına sahip olacağı söylenen cihaz, yaklaşık 550 Euro’luk fiyat etiketiyle satışa sunulacak.


Honor V40'ın kamera modülü dikkat çekiyorHonor V40'ın kamera modülü dikkat çekiyor
Honor V40 serisinin tanıtım tarihi belli olduHonor V40 serisinin tanıtım tarihi belli oldu
Honor V40'ın özellikleri sızdırıldıHonor V40'ın özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ