Honor Play 5 ailesinin tanıtım tarihi kesinleşti - Haberler - indir.com

Honor Play 5 ailesinin tanıtım tarihi kesinleşti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 15:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei’den ayrıldıktan sonra biraz daha geri plana düşen Honor görünüşe göre bu durumu değiştirmek istiyor. Yeni telefon modelleriyle akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdürmek isteyen Honor, Play 5 serisini 18 Mayıs’ta tanıtacak.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet kıyasıya devam ederken fiyat performans modellerine olan ilgi de artış gösteriyor. Bu rekabetin öne çıkan markalarından olan Honor’da bir süredir faaliyetlerine bağımsız olarak devam ediyor. Ancak Huawei çatısı altındayken pazarda biraz agrasif bir strateji izleyen şirketin bağımsızlaşmasıyla bu tutumundan sıyrıldığını söylemek de yanlış olmaz. Bir süredir yeni bir model tanıtmayan şirket yakında Play 5 adını verdiği yeni akıllı telefon serisiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak.

Honor Band 6 Türkiye Pazarına gelmeye hazırHonor Band 6 Türkiye Pazarına gelmeye hazır

Orta segmentte rakipleriyle arayı kapatmak isteyen Honor’un yeni serisindeki tüm modeller 5G desteğine sahip.

Honor Play 5 modeli MediaTek Dimensity 800U yonga setinden güç alacak. Ancak cihazın RAM ve depolama alanı bilgileri henüz bilinmiyor. Bir Pro modelde piyasaya süreceği bilinen şirketin bu modeli hakkında da henüz net bilgiler bulunmuyor. Ancak cihazın orta üst segment arasında olacağı tahmin ediliyor.

Honor Play 5 teknik özellikleri

Honor ve Huawei tamamen ayrıldı

Tasarım detayları neredeyse tamamen ortaya çıkan Honor Play 5, 6.53 inç Full HD+ çözünürlük sunan bir OLED ekranla karşımıza çıkacak. Delikli ekran tasarımını benimseyen bu paneldeki selife kamerasının çözünürlüğü ise henüz bilinmiyor. Arka panelinde dörtlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapacak olan cihaz 64 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açı, 2 MP derinlik ve yine 2 MP makro sensöre sahip. Cihazda herhangi bir parmak izi tarayıcısı görünmediğinden Honor’un bu modelde ekran altı parmak izi okuyucusuna yer vermiş olma ihtimali bulunuyor. Ancak bunun henüz kesinleşen bir bilgi olmadığının altını çizelim.7.46 mm‘lik inceliğe sahip olacak olan Honor Play 5’in ağırlığı tam 179 gram. 

Özelliklerine göre biraz küçük bir bataryayla gelecek olan Honor Play 5, 3.800 mAh’lık bir bataryaya ev sahipliği yapıyor. Orta segmentte 4.000 mAh’lık bataryalara alışık olduğumuz bu günlerde Honor’un bataryasıyla rakiplerinden geri kaldığını söylemek mümkün. Ancak bunu hızlı şarj teknolojisiyle tersine çevirmek isteyen şirketin bu seride 67 W’luk hızlı şarj desteği sunacağı iddia ediliyor.

Şirketin bunun için Huawei yapımı SuperCharge teknolojisini mi kullanacağı henüz belli olmadı. Ek olarak yeni serinin fiyat etiketi de henüz bilinmiyor. 18 Mayıs‘ta düzenlenecek lansmanda şirketin sadece Play 5 serisini tanıtacağı düşünülüyor. Seri hakkındaki tüm detayları tanıtımdan sonra sizlerle paylaşayacağız.


Honor 50 serisi için işlemci netleşiyorHonor 50 serisi için işlemci netleşiyor
Uygun fiyatlı Honor Play 20 duyurulduUygun fiyatlı Honor Play 20 duyuruldu

PAYLAŞ