Honor Megapiksel savaşına girmeyecek! - Haberler - indir.com

Honor Megapiksel savaşına girmeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 17:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cep telefonu üreticisi Huawei'nin alt markası olarak üretimlerine devam eden Honor'dan telefon kameraları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Honor rakipleri ile megapiksel savaşına girmeyi düşünmüyor. Honor'un planları daha büyük. Huawei'den aldığı güç ile daha büyük işlere imza atan ve Türkiye'de de büyük ses getirmeyi başaran Honor, teknoloji dünyasında dikkat çekici bir açıklama ile gündemde yer almayı başardı. Bildiğiniz üzere akıllı cihazların kameraları artık oldukça güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Şöyle ki artık tam 108 megapiksel özelliğine sahip kameraya sahip bir telefon bulunuyor. 

Bunun ilk gerçek örneği ise Samsung tarafından üretilmiş 108 megapiksel kamera özelliğine sahip olan Xiaomi Mi Note 10 adlı akıllı cihazdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda henüz çıkışı gerçekleşmeyen fütüristik Mi Mix Alpha adlı akıllı cihazda da Samsung'un 108 megapiksel özelliğine sahip kamerası yer alıyor. Yakın zaman içerisinde gelecek olan Samsung Galaxy S20 serisinde de 108 MP özelliğine sahip bir kamera yer alıyor. Fakat tüm bunlara karşılık Honor bu durumu bu şekilde değerlendirmek istemiyor. Şirket yetkilisi 108 magapiksel kamera özelliğini gereksiz bulunuyor, çözünürlük özelliğini artırmak yerine daha büyük piksellere sahip sensörlerin cihazlarda yer alması gerektiğinin altını çiziyor. Şirket bu düşüncesi ile haklı gözüküyor. Küçük boyuta sıkıştırılan 108 magepiksel özelliğinin bazı faydalı bulunuyor fakat yüksek çözünürlük fotoğraf kalitesinde aşırı bir artış getirmiyor.

Honor V30 serisi, 3 saniyede 100 bin adet sattı!Honor V30 serisi, 3 saniyede 100 bin adet sattı!

Kamera kısmında yapılan yeniliklerin, fotoğrafların kalitesini artırmaya yönelik yapılması daha büyük önem arz ediyor ve bu konuda Honor ile Sony arasında önemli çalışmalar yapıldığı da aktarılıyor. Konu ile ilgili söylenenlere göre 108 megapiksel özelliği ile tasarlanmış kameranın piksel boyutu 0.8 um'u geçiyor değil. Bunun 1 um ve üstüne çıkarılması çözünürlükte daha büyük fark ortaya koyuyor deniyor. 

Honor telefonların kamera performansı şaşırtacak

Honor tarafından üretilen akıllı cep telefonların kamera performansı eskiye göre daha yüksektir. Hatırlamak gerekirse kısa bir süre önce DxOMark amiral gemisi V30 Pro adlı akıllı cihazın inceleme sonucu açıklanmıştı. Son derece şık olarak tasarlanan akıllı cep telefonun arka kısmında 40 megapiksel F1.6 OIS + 12 megapiksel F2.2 ultra geniş açı + 8 megapiksel F2.4 telefoto OIS üçlü kamera sistemi ile kullanıcıların beklentilerini karşılayacaktır. Bununla beraber bu kamera sistemi 122 puan aldı ve 121 puana sahip olan Huawei Mate 30 Pro'yu 1 puan ile geride bırakmayı başardı. Huawei, bu sonuçlar ile beraber DxOMark'ın ilk üç sırasını kapatmış oldu.

Akıllı cep telefonlar bildiğiniz üzere her geçen gün hem tasarım hem de donanım açısından oldukça güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hatta öyle ki bu durum artık ciddi bir rekabete yol açtı. Özellikle kamera konusunda yaşanan rekabeti doğru bulmayan Honor, bu konu hakkında farklı çalışmalar yaparak sektörün bu konuda başarı ile adım atan şirketleri arasında girdi. 

 


Bu hafta A101'e Honor 8S geliyor!Bu hafta A101'e Honor 8S geliyor!
Honor MagicWatch 2 satış süresi rekoru kırdıHonor MagicWatch 2 satış süresi rekoru kırdı
EMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor ModelleriEMUI 10 gün güncellemesi almayacak Huawei ve Honor Modelleri

PAYLAŞ