Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi - Haberler - indir.com

Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 18:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei’den ayrıldıktan sonra yoluna kendi başına devam etmeye başlayan Honor şimdi önemli bir başarıya imza attı ve 3. sıraya yükseldi.

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri ile yaşadığı sıkıntılı bir süreç sonrasında önemli bir ayrılık kararı almıştı. Ayakta kalabilmek için Honor markasını satmak zorunda kalan Huawei, şimdi alt markası tarafından da geçilmiş durumda. Çin'de yayınlanan son rapora göre Temmuz ayı içerisinde 4 milyon akıllı telefon satışı yapmayı başaran Honor, böylece üçüncü sıraya yükselmeyi başardı. Ülkede ilk sırada yer alan şirket ise Oppo. Şirket 6.5 milyon adet cihaz satarak ilk sırada yer aldı.

Oppo’nun ardından gelen şirket ise Vivo.  3 milyon satış yapan Vivo’nun ardından ise Honor geliyor. Son dönemlerin iddialı markalarından olan ilk Xiaomi ise Temmuz ayında düşen satışları ile birlikte bir sıra geriledi. Temmuz ayı içerisinde 3.9 milyonluk satış yapmayı başaran Xiaomi böylece Çin’de en çok satış yapan şirketler sıralamasında 4. sırada yer aldı. Sektör devi Apple ise 3 milyon akıllı telefon satarak listenin 5. sırasında yer aldı.

ABD Honor’u Takip Ediyor!

Yeni modelleri ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Honor bu parlak dönemin ardından yeni kısıtlamalar ile karşı karşıya kalabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde Huawei’ye uygulanan kısıtlamalardan kurtulmak adına Honor’un sembolik bir şekilde satıldığı ve hileli bir yöntemin uygulandığı düşünülüyor. Bu bakımdan ABD'de yaşanan son gelişmelerde Huawei ile Honor arasında özel bir anlaşmanın yapıldığı dahi gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ay içerisinde 14 cumhuriyetçi politikacı tarafından gönderilen bir mektupta, Honor’un da Huawei gibi kara listeye alınması gerektiği belirtilerek yaptırımların uygulanması istenmişti.

Huawei ve Honor için böyle bir tutumun sergilenmesinin en önemli gerekçesi ise Çin üreticilerinin ABD için tehdit olarak görülmesi. Amerikan teknolojisi ve yazılımının Çin Komünist Partisi'nin eline geçmesini önlemek isteyen ABD siyasetçileri Bu nedenle Huawei’nin ardından Honor’u da kapsam altına almayı planlıyor. Böyle bir hamlenin gelmesi ise kuşkusuz Huawei ve Honor için akıllı telefonlar başta olmak üzere sektörde ciddi sıkıntılı bir dönem başlatacak. 





PAYLAŞ