Honor, Google Servisleri geri kazanıyor - Haberler - indir.com

Honor, Google Servisleri geri kazanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Honor'un Almanya için oluşturmuş olduğu Twitter hesabı, şirketin yakın zamanda çıkacak olan telefonu 50 ile ilgili olarak önemli bir açıklamada bulundu. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, Honor 50'nin Snapdragon 778G özelliğine sahip olmasının yanı sıra bu telefonun Google Servislere'de sahip olacağı dile getirildi. 

Geçtiğimiz yıllar içerisinde Donald Trump'ın ABD yönetimini, Çinli şirketlere adeta savaş açmış ve çok ciddi yaptırımlar uygulamıştı. Bu bağlamda özellikle de Huawei kullanıcı verilerini hükümete satma gerekçesi ile kara listede yer alıyordu. O yıllar içerisinde dünyanın en büyük akıllı cep telefon üreyicilerinden olan bu şirket, kara listeye girmesinin ardından oldukça zor bir süreç içerisine girdi ve satışların düşmesinin yanı sıra akıllı cep telefon üretimi yapamaz hale geldi. Hatta öyle ki Huawei, girmiş olduğu süreçten sonra alt markası olarak açtığı ve daha çok genç kişilerin taleplerine odaklı telefonlara üreten  Honor'u satmak zorunda kalmıştı.

Honor V40 Lite tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıHonor V40 Lite tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Honor, bri süredir Huawei'den bağımsız olarak ticari yaşamına devam ediyor. Fakat Honor'da bugüne kadar ABD'nin yaptırımlarından kısmen de olsa etkilenmiş gözüküyor. Örnek vermek gerekirse bu şirket, piyasaya girdiğinde Google Servislerini kullanmıyordu. Konuyla ilgili olarak gelen son haberler ise bu durumun değiştiğin, Honor'un yeniden Google Servisleri kullanmaya başlayabileceğini gösteriyor.

Honor 50, Google Servisleri'ne sahip olacak

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Honor'un Almanya için oluşturmuş olduğu Twitter hesabı, bir Honor kullanıcısının sorusuna yanıt verdi. Honor 50'de Google Servisler olacak mı? şeklinde soran kullanıcıya evet olarak çok net bir cevap veren Honot yetkilileri, farklı bir sürprizin daha olabileceğini dile getirdi. Fakat söz konusu bu sürprizin ne olacağına dair pek de bilgi yoktur. Geçtiğimiz hafta içesinde sunulan bilgilere bakıldığında, Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 778G'den söz edilmişti. Bu işlemciye sahip olan bu telefonun Honor 50 olabileceği aktarıldı. Bunun yanı sıra Honor Almanya tarafından yapılan açıklamaya göre konuyla ilgili olarak paylaşılan haber resmi olarak doğrulandı. Telefon ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, söz konusu cihazın Snapdragon 778G işlemciyle geleceği doğrulandı. Fakat cihazın diğer teknik özellikleri ve fiyatı ile ilgili resmileşmiş herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

 


Honor V40 Lite ve Tab 7 alıcı karşısına çıktıHonor V40 Lite ve Tab 7 alıcı karşısına çıktı
Honor Band 6 Türkiye Pazarına gelmeye hazırHonor Band 6 Türkiye Pazarına gelmeye hazır
Honor 50 serisi için işlemci netleşiyorHonor 50 serisi için işlemci netleşiyor

PAYLAŞ