Honor 50'nin işlemcisi belli oldu - Haberler - indir.com

Honor 50'nin işlemcisi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Honor’un yakında kullanıcıların karşısına çıkaracağı Honor 50 modelinin işlemcisi belli oldu.

Huawei çatısından ayrıldıktan sonra Google ve Qualcomm gibi ABD’li iş ortaklarını geri kazanan Honor, ne yazık ki pazarda biraz pasif kalmıştı. Bir süredir yeni akıllı telefon modeli üzerinde çalışan şirket ilerleyen aylarda bu açığı telafi etmek istiyor gibi görünüyor. Yeni telefon modeli hakkında açıklama yapan şirket Honor 50’nin Qualcomm’un en yeni yonga setlerinden Snapdragon 778G ile geleceğini doğruladı.

Honor 50 serisi için işlemci netleşiyorHonor 50 serisi için işlemci netleşiyor

Ayrıca cihazın işlemcisinin yanı sıra bazı özellikleri de ortaya çıktı. Bugün Honor 50 modeline ait olan bazı görseller internete düştü. Yayımlanan görseller daha önce ortaya çıkan cihazın render görüntüleriyle uyuşuyor. Bu görsellere göre Honor 50, üst tarafta ana kamera, alt tarafta ise periskop ve geniş açılı kamera bulunduran iki daireli oval bir dizilim ile karşımıza çıkacak.

Honor ve Huawei tamamen ayrıldı

Yayımlanan görsellerde iki farklı renk seçeneğine sahip olan Honor 50'nin başka bir renk seçeneğine sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca Honor 50 ailesi şirketin Qulacomm işlemcisine sahip tek cihazı da olmayacak. Honor Başkanı yaptığı açıklamada Magic serisi bir akıllı telefonda “en kaliteli Qualcomm çipi”nin bulunacağını belirtti. Bu çip, büyük bir ihtimalle Snapdragon 888 olacak. Fakat Magic serisinin çıkış tarihinin henüz belli olmadığını göz önünde bulundurursak şirketin Snapdragon 888+ yonga setini kullanması ihtimali de var. Ayrıca eğer Honor elini hızlı tutar ve Magic serisini Snapdragon 888+ ile piyasaya sürerse, seri bu işlemciye sahip ilk telefonlar olabilir. 

Honor Google Servisleri’ni kullanacak

Uygun segment modellerden amiral gemisi modellerine geçiş yapmak için kolları sıvayan Honor’un Snapdragon 888 yongasını taşıyan modeli Google Servisleri ile birlikte karşımıza çıkacak. Honor CEO’su George Zhao daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada Honor’un Apple ve Huawei amiral gemileriyle rekabet edebilecek cihazlar üretmeyi hedeflediğini söylemişti. Ayrıca şirket, Huawei’den ayrıldıktan sonra da ABD tarafından herhangi bir ambargoya tabi tutulmadı. Bununla birlikte Honor, ocak ayında Qualcomm, Samsung, Intel, AMD ve Sony ile anlaşma imzaladı. Şirketin yeni amiral gemisinin Temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. Honor’un tıpkı Huawei gibi yıl içerisinde iki amiral gemisi modelini tanıtması oldukça muhtemel. Daha önceki sızıntılara göre Magic serisinin bir modeli de katlanabilir ekranlı bir model olacak. Hatta bu modelin ekran tedarikçisinin Samsung olacağı da söylentiler arasında. Ancak tüm bunların henüz söylenti olduğunu ve resmiyet kazanması için Honor'dan gelecek açıklmayı beklememiz gerektiğini de unutmamak gerek. Bir süredir sessiz kalan Honor'un yıl içinde yeniden rekabetin güçlü isimlerinden biri olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Uygun fiyatlı Honor Play 20 duyurulduUygun fiyatlı Honor Play 20 duyuruldu
Honor Play 5 ailesinin tanıtım tarihi kesinleştiHonor Play 5 ailesinin tanıtım tarihi kesinleşti

PAYLAŞ