Honor 20 Pro Huawei P30 Pro'ya Rakip Oluyor - Haberler - indir.com

Honor 20 Pro Huawei P30 Pro'ya Rakip Oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-06 12:32:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıllarda Honor tarafından üretilen akıllı cihazların çoğu Huawei'nin ürettiği cep telefonlarından daha ucuz ve orta segment olarak değerlendiriliyordu. Fakat son yıllarda akıllı cihaz üreticisi Honor markası Huawei şirketinin dünyanın en önemli şirketlerinden biri olmasını sağlamanın yanı sıra aynı zamanda ana şirkete rakip olacak ürünler üretmeyi de başardı. Honor'da en az Huawei kadar güçlü ve donanımlı akıllı cihazlar üreterek sektörde varlığını sağlamlaştırmaya yönelik hareket ediyor. Bu yılın ürünlerine baktığımızda da durum pek farklı değil. Honor ana şirkete rakip olacak ürünler ile bu yılda varlığını sürdürüyor. Yakın zamanda tanıtılması beklenen Honor 20 Pro, geçtiğimiz aylar içerisinde tanıtılan Huawei P30 Pro'nun da aralarında yer aldığı üst segment akıllı cihazlara ciddi bir rakip olarak görülüyor. Honor bu yıl adından bir hayli söz ettirecek gibi gözüküyor. 

P30 Pro'ya uygun fiyatlı rakip telefon: Honor 20 ProP30 Pro'ya uygun fiyatlı rakip telefon: Honor 20 Pro

 Geçtiğimiz yıl piyasaya giren Honor 10 modelini takiben üretilen Honor 20 modeli buna rağmen Honor'un View 20 modeline hem tasarım hem de özellik açısından çok daha yakın bir cihaz ile karşı karşıya geleceğiz. Honor 20 Pro'nun özelliklerinden en dikkat çekeni ise elbette ki Huawei P30 Pro'ya benzer kamera özelliği olarak değerlendiriliyor.

Honor 20 Pro, Huawei'ne Rakip

Huawei P30 Pro modelli akıllı cihaz dam çentik ekran özelliği ile gelmişti, bunun aksine Honor 20 Pro, View 20'de yer alan delikli ekran özelliği ile tasarlanmıştır. Honor 20 Pro'nun ön kamerası hakkında henüz kesin bilgiler söz konusu değildir. Fakat Honor'un da Samsung gibi duvar kağıdı yardımı ile ön kamera deliğinin gizlenme durumu değerlendirilmektedir. Honor 20 Pro'nin ön kamerası bu şekilde bir sistem ile tasarlanmış olabilir. Cihazın ekranının sol üst köşesinde yer alan kamera duvar kağıdı sayesinde kamera deliği pek de dikkat çekmiyor. Honor 20 Pro'nın ekranının 6.1 inç özelliği sayesinde köşeden köşeye uzunluk sistem ile tasarlanmış olup parmak izi okuyucu özelliği ile gelecektir. 

Dijital Trends tarafından sunulan fotoğrafları değerlendirdiğimiz taktirde, Honor 20 Pro modelli akıllı cihazında arka kısmında son derece iddialı olan Huawei P30 Pro'da olduğu gibi dört kamera sistemi yer alacak. Yani Honor 20 Pro'da kamera açısından son derece etkili bir akıllı cihaz olacak. Cihazda yer alan bu dört kameranın özellikleri hakkında şu an için kesin bir bilgi söz konusu değildir. Fakat kameraların birinin periskop sistemli telefoto kameranın ve 3D uçuş süre sensörünün cihazda yer alması bekleniyor. Honor 20 adlı akıllı cihaz ise Huawei P30 gibi üç kamera sistemi ile gelecek. 

Gücünü Kirin 980 işlemci sisteminden ala cihaz 6 veya 8 GB RAM özelliklerine ek olarak, elde edilen fotoğraflara baktığımızda Honor 20'yi diğerinden ayıran ek yazılımsal özellikler de mevcuttur. Bunların yanı sıra şirketin, Epic Games ve Amazon ile iş birliği içerisinde yer alıyor olması cihazlarda Fortnite ve Alexa uygulamalarının bulunmasını sağladı. Honor 20 ve Honor 20 Pro adlı modellerin Mayıs ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor. 


Kamera Konusunda Huawei P30 Pro'dan Geri Kalmayan Honor 20 Pro'dan Yeni DetaylarKamera Konusunda Huawei P30 Pro'dan Geri Kalmayan Honor 20 Pro'dan Yeni Detaylar

PAYLAŞ