Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak! - Haberler - indir.com

Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 15:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Honda şirketinin şu anda gündeminde otonom araçların kullanım alanlarına dair oldukça çeşitli fikirler bulunuyor. Japonya merkezli sektör devi olan Honda; Las Vegas, Nevada'da 8 Ocak 2019 tarihinde düzenlenecek olan ve yaklaşık olarak 5 gün sürecek olan etkinlikte kendini sergileyecek. Özellikle Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!

2018'e Damga Vurmuş 6 Teknoloji Skandalı

Apple'ın otonom araç filosundaki  otomobil sayısı arttı Apple'ın otonom araç filosundaki otomobil sayısı arttı

Honda'nın otonom araçları CES 2019'da tanıtılacak!

CES (Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı) insanların yerine her ağır işin altından kalkabilecek olan otonom araçları tanıtmayı planlıyor. Honda'nın otonom robot araçları her arazi koşuluna uygun şekilde geliştiriliyor. Bu sayede otonom araçlar her türlü arazi koşullarında üstün verimlilikle çalışabilecek. Honda şirketinin ortaya koyduğu robot araç konseptine, "Honda Otonom İş Aracı" ismi verildi. Bu araçlar içerisinde bulunan kar temizleyici otonom araç, Honda tarafından geliştirilen zekice bir fikir doğrultusunda üretilen bir araç.

Soğuk hava koşullarında insanların dışarı çıkması ve kapanan yolları açması oldukça eziyet verici bir durum olabiliyor. Bu bağlamda otonom robot araç, insanların yapması gerek kar temizleme işini kolay ve verimli bir şekilde halledebiliyor. Aynı bu konsept içerisinde Honda, acil durumlarda ilk yardımı getirebilecek olan otonom araçta geliştirmiş. Deprem, sel, hortum gibi doğal felaketlerde yardıma giden ve insanların yaralanmasının bu sayede önüne geçilmesi düşünülen araç sayesinde yardım ulaşabiliyor. İnsanların getirmeye çalıştığı yardım ise yıkılan binalar, ağaçlar ve kesici tehlikeler bulunduğundan yardım görevlilerini tehdit edebiliyor. Bu anlamda otonom araç, çok daha yararlı olacaktır. Hem yardım görevlileri yaralanmayacak hem de yardım gecikmeyecektir. Honda'nın bu konseptinin bir diğer üyesi ise karlı ve soğuk ortamlarda mahsur kalan kişilere yardımcı olan bir ilk yardım otonom aracı.

Bu araç sadece yardımı ekiplere götürmüyor, ayrıca kişinin bulunduğu yeri ekiplere bildiriyor. Bu sayede kazazedeye hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. Honda şirketinin yangın söndürme ekiplerinin ekipmanları taşıması için de özel bir araç üretilmiş. Ayrıca inşaat alanında yapı malzemelerini taşıması için ve mahsulleri üzerinde bulunan sensör ile özenle seçerek toplayan bir otonom araç bulunuyor. Bu sayede Honda neredeyse tüm zorlukları aşan otonom araçlar üretmiş oluyor.


Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?Tesla'dan Apple'a transfer! Apple otonom araçları yakın mı?
IKEA, otonom araç sektörüne katılıyorIKEA, otonom araç sektörüne katılıyor
Komatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldıKomatsu'nun otonom inşaat araçları tüketicilere tanıtıldı

PAYLAŞ