Hollywood yazısı NFT ile satılıyor - Haberler - indir.com

Hollywood yazısı NFT ile satılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-21 09:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

NFT teknolojisinde günden güne yeni gelişmeler yaşanıyor. Bugün beklenmedik bir haber de Hollywood’dan geldi. Yapılan açıklamada Hollywood yazısının NFT’ye dönüştürüleceği söylendi.

Geleceğin teknoloji olarak adlandırılan NFT günden güne popülerleşiyor. Bu son hamlede NFT’nin kullanımını epey arttıracak gibi görünüyor. Hollywood yazısının NFT’ye dönüşeceği haberi gündemde bomba gibi düştü. 98 senedir büyük bir sembol olan Hollywood yazısı bugünden itibaren insanı yarım kuruluşları için yeni bir gelir kaynağı olacak. Bugüne dek dünya çapından pek çok yatırıcı NFT’ye yatırım yapmış olsa da bugün açıklanan bu kararın en ilginç yatırım olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı

Son dönemlerin en ilgi çekici yatırım araçları olmayı sürdüren NFT’ler ile ilgili Oscar ödüllü yapımcı Michael Sugar’ın sahip olduğu şirket olan Sugar23 ve Hollywood Ticaret Odası bugün resmi bir açıklama yaptı. Alınan karara göre 98 sene önce Los Angeles’ta konumlanan ikonik Hollywood Yazısı’nı NFT’ye dönüştürülecek. Yaz aylarında yapılacak bir açık artırmayla satışa sunulması planlanan bu ikonik sembolden elde edilen gelirler ise insani yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Instagram'dan, NFT sanatçıları için gelişim paneli

Michael Sugar işbirliğiyle ilgili, “Umudumuz bu işbirliğinin benzer hayırseverlik girişimlerine de kapı açması” diyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti;

“Sosyal etkinin gücünü fark eden hikâye anlatıcıları olarak her türlü küresel fırsatı keşfetmeye kararlıyız. NFT’lerin yaratıcı ekosistemi dönüştürme potansiyeli konusunda heyecan duyuyoruz. Mümkün olan en ikonik fırsatın ne olabileceğini düşündüğümüzde, aklımıza dünyanın en ikonik sembollerinden biri olan Hollywood Yazısı geldi. Bu işbirliğini şehir için, yine şehir aracılığıyla iyi bir şeyler yapmak için eşsiz bir fırsat olarak görüyoruz.”

Hollywood Ticaret Odası ise henüz konuyla ilgili olarak resmi bir basın açıklaması yapmadı. Açık arttırmanın detaylarını ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


İddialara göre NFT ile Tweet satın alan Sina Estavi tutuklandıİddialara göre NFT ile Tweet satın alan Sina Estavi tutuklandı
Instagram'dan, NFT sanatçıları için gelişim paneliInstagram'dan, NFT sanatçıları için gelişim paneli

PAYLAŞ