HMD Global bir ilki gerçekleştirebilir - Haberler - indir.com

HMD Global bir ilki gerçekleştirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 14:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

HDM Global adı altında piyasadaki yoluna devam eden Nokia, şimdi ise akıllı telefon pazarında bir ilke imza atmayı hedefliyor. Öyle ki güvenilir kaynaklardan birisi olan Nokia Anew, HDM Global’ın yeni Nokia 9.2 PureView modelinin ekran tarafından kameraya entegre selfie kamera özelliğini test ettiklerini ifade ediyor. Bu noktada ekran altı kamera teknolojisi olarak da adlandırılabilirken, teknolojinin hala ilk aşamalarda olduğunun altı çiziliyor. Nokia’nın iddialarda olduğu gibi bu teknolojiyi ön kamerasına dahil edebilirse, telefon pazarında bir ilke imza atmış olacak. Öyle ki ön kamerayı ekran altına almaya çalışan şirketler arasında Xiaomi, Oppo ve OnePlus gibi şirketlerde bulunuyor ve test etmeye devam ediyorlar.

Nokia 9.2 ekrana entegre kamera ile gelebilir

MWC 2020’de tanıtılacak Nokia modelleriMWC 2020’de tanıtılacak Nokia modelleri

2020 yılı akıllı telefon pazarı için oldukça hareketli geçecekken, bu kapsamda 11 Şubat tarihinde Güney Koreli şirket Samsung’un Galaxy S20 akıllı telefon serisinin tanıtımını göreceğiz. Dikkatleri sunacağı bu yeni teknoloji ile üzerine çeken Nokia 9.2 için teknik özellikler ise bir süre önce ortaya çıkmıştı. Buna göre modelin Qualcomm Snapdragon 865 işlemcisinden güç alması bekleniyor. Cihazda 5G bağlantı teknoloji desteği de olacakken, Nokia 9’da olduğu gibi 5’li kamera sistemini göreceğiz. Bu modelin kamera performansı ile ön plana çıkması bekleniyor. Nokia 9.2 modeli önümüzdeki ay Barselona’da gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde resmi olarak tanıtılacak ve ön kameranın ekrana entegre edilip edilmeyeceğini göreceğiz.

HDM Global şirketi ayrıca Nokia 9.2 modeli haricinde bütçe dostu bir akıllı telefonu da kullanıcılarına sunacak. Nokia 1.3 olarak gelmesi beklenen bu model Snapdragon 215 işlemcisine sahip olacak ve 2920 mAh’lik bir pile sahip olacak. Bu modelinde 5.8 inçlik bir ekran ile güncel bir Android sürümü ile gelmesi bekleniyor.  


Nokia 8.2 5G'nin özellikleri ve fiyatı sızdırıldıNokia 8.2 5G'nin özellikleri ve fiyatı sızdırıldı
Nokia tuşlu Android telefon üzerinde çalışıyorNokia tuşlu Android telefon üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ