HMD Global 230 milyon dolar yatırım aldı - Haberler - indir.com

HMD Global 230 milyon dolar yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun bir süredir pek fazla hareketlilik içerisinde olmayan Nokia markasının sahibi HMD Global, teknoloji devlerinden almış olduğu 230 milyon dolarlık yatırımla beraber uygun fiyatlı 5G telefon üretimine başlayacak. Dev şirket Microsoft tarafından satın alınmasının ardından akıllı cep telefon pazarına veda eden Nokia markası bu durumun ardından HMD Global ortaklığı ile beraber yeniden piyasada yerini aldı. Geçtiğimiz yıla kadar son derece iyi bir performans sergileyen HMD Global bu yıl ise sessizliğini koruyordu. Bu konunun biraz mali durumlarla alakalı olduğu düşünülüyor. 

HMD Global bir ilki gerçekleştirebilirHMD Global bir ilki gerçekleştirebilir

Devler HMD Global'e el attı

Sessizlik sürecinde yatırım arayışı içerisinde olan HMD Global, Qualcomm, Google ve Nokia Siemens firmalarının oluşturduğu bir gruptan 230 milyon dolar yatırım elde etmeyi başardı. Nokia Siemens ise ilk kez HMD Global ortaklığına yatırım yapmış oldu. Söz konusu bu yatırımın HMD Global'i biraz daha hareketli hale getirilmesi bekleniyor. Hakkında çeşitli bilgilerin gün yüzüne çıkmasıyla adeta yılan hikayesine dönen bu yeni amiral gemisi ile ilgili bilgi verilmese de Nokia markasının uygun fiyatlı 5G akıllı cep telefonlar piyasaya süreceği de ifade ediliyor. 

Görünüşe göre Nokia bir süre fiyat-performans odağında akıllı telefonlar üzerinde çalışacak. Bununla beraber aynı zamanda yeni normalleşme sürecinde dijitale odaklanan hizmet ve ürünler olacağı da ifade ediliyor. Bunlar ne tür ürünler şimdilik belli değil. Yatırım alan HMD Global ile ilgili elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.



PAYLAŞ