Hisse değeri yükselen Apple rekor kırdı - Haberler - indir.com

Hisse değeri yükselen Apple rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-08 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle daralan ekonomiyle birlikte düşüşe geçen Apple hisseleri yeniden toplandı. Salgın dönemi içerisinde 224 dolara kadar düşen şirket hisseleri, geçtiğimiz cuma günü içerisinde tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Dünya genelinde 188 ülke ve bölge içerisinde görülen, 395 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan korona virüs, dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen ekonomi dünyasında da yansımalarını hissettirmişti. Halen tam anlamıyla düzelme görülmüş olmasa da bazı şirketler aldığı zararları telafi etmeye başlamış gözüküyor. ABD merkezli teknoloji devi Apple, tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran koronavirüs, dört aylık olumsuz etkisinden kurtulmuş gözüküyor. Söz konusu şirketin hisse değeri kapanış olan cuma günü içerisinde en yüksek değeri gördü. Alışverişin son anlarında şirketin hisse değeri 331,5 dolara ulaşmayı başardı. 

Apple Watch 6 özellikleri hakkında ilk sızıntılarApple Watch 6 özellikleri hakkında ilk sızıntılar

Apple olumsuz etkileri ortadan kaldırmaya başladı

Bir hafta kadar önce Apple'ın hisseleri, koronavirüs sebebiyle aldığı hasarı tamamen toparlamıştı. Şirketin hisse değeri, geçen bu bir haftalık sürecin ardından yeni rekorunu kırmış oldu. 2020 yılı içerisinde birçok kişi için olduğu gibi Apple için de çalkantılı bir yıl oluyor. Apple Insider'da yer alan haberlere göre şirket, küresel sağlık krizinin ortasında geniş bir ekonomik daralmaya hazırlıklı değildi. Corona virüs olarak adlandırılan bu salgının çıkış noktası Çin'e tedarik zincirinin ve talep sorunlarının yaşanması sonrasında Apple, şubat ayı içerisinde yatırımcıları uyarmış ve mart ayının çeyreğinde ise kazanç rehberini muhtemelen ıskalayacağını da ifade etmiştir. Mart ayı içerisinde şirketin hisseleri 224,37 dolar değerine kadar düştü. 

Çin'in tedarik ve talebin normalleşmeye başlamasıyla beraber şirketin hisseleri kendisini toparlamayı başardı. Söz konusu şirketin hisseleri, mart ayının çeyreğinde beklenen daha iyi bir performans sergilemesi sonrasında mayıs ayının başlarında 300 dolara kadar tırmanmayı başardı. Mayıs ayının sonlarında kriz öncesi seviyeye ulaşmayı başaran şirketin hisseleri, geçtiğimiz cuma günü içerisinde de tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmayı başardı. 

 


Apple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecekApple iPhone yavaşlattığı için İtalya'da 10 milyon euro ödeyecek
Sürpriz yeni Apple Pencil sızıntısıSürpriz yeni Apple Pencil sızıntısı
Apple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacakApple’ın akıllı gözlük tasarımı beklentileri karşılayacak

PAYLAŞ