Hindistan, PUBG dahil 47 uygulamayı yasakladı - Haberler - indir.com

Hindistan, PUBG dahil 47 uygulamayı yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-28 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Hindistan Hükumeti son birkaç aydır komşusu Çin ile karşılıklı olarak çeşitli sorunlar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde hükumetin TikTok dahil 60'a yakın uygulamayı yasakladığı daha önce belirtilmişti. Bu defa Hindistan PUBG ve AliExpress dahil olmak üzere 47 uygulamayı daha yasakladı. Geçtiğimiz ay 200’ün üzerinde uygulamayı içeren uygulama listesindeki uygulamalar yavaş yavaş yasaklanıyor.

Hindistan Hükumeti yaptırımlara devam ediyor

Geçtiğimiz ay hükumete sunulan liste güvenlik tehdidi olarak görülen uygulamaları ve oyunları içeriyordu. Hindistan, Çin merkezli uygulamaların güvenlik tehdidi olduğunu öne sürerek 200 uygulamanın yasaklanmasını hükumete önermişti. Konuyla ilgili olarak elde edilen haberlere göre listedeki 47 uygulamaya daha erişim engeli geldi. Tamamen uygulamaları kaldırılan şirketler;

Meitu
LBE Tech
Perfect Corp
Sina
Netease Games
Yoozoo Global

Hindistan Hükümeti şu uygulamaları da yasakladı:

Tencent’in PUBG Mobile oyunu

Tencent‘in Ludo World ve diğer uygulamaları

Xiaomi’nin 14 uygulaması

AliExpress

TikTok’un kardeş markaları Resso, Ulike, Capcut

Supercell oyunları

Hindistan Hükumeti 47 uygulamayı daha yasakladı fakat bu yasaklar başka uygulamalar için de konuşulabilir. Bu sayede büyük Çin merkezli şirketlerin Hindistan’daki kullanıcılarını kaybetmesi büyük bir etkiye yol açacak. Zira Hindistan, dünyanın en çok nüfusa sahip ülkelerinden bir tanesi. İki ülke arasındaki savaşın ilerleyen dönemlerde ne gibi yaptırımlarla devam edeceğini söylemek mümkün. Yaşanan sorunların ardından Hindistan her geçen gün yaptırımlarına devam ediyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha da detaylı bilgiler gelmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ