Hindistan, kripto paraya yasak getiriyor - Haberler - indir.com

Hindistan, kripto paraya yasak getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Hindistan hükümetinin kripto paraya yönelik açılan birimlerine yasak getirecek yasa teklifi üzerinde çeşitli çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu bu yasa tasarısına göre kripto para ile ilgili yatırımlar yapanlara para cezası verilmesi düşünülüyor. Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre, yakın zaman içerisinde resmi olarak duyurulacak olan tasarının kripto para varlıklara sahip olmayı, ihraç etmeyi, madenciliğini yapmayı, ticareti ve her tülü transfer işlemi suç sayılacak.

Hindistan’ın kripto para adını ses getirdi

Hindistan'ın kripto paralar için bu şekilde sert bir yaptırım uygulayacak olması sosyal medya dünyasında büyük bir etki uyandırdı. Uzmanlar, yakın zaman içerisinde hayata geçirmeyi planladığı bu tartışmalı yasayı, bu para birimlerinin spekülatif olmasına dayandırdı. Kripto para piyasasının, yatırımcılar için büyük mali yıkımlara neden olma ihtimali bulunuyor.

Türkiye kripto para kullanımında dördüncü sıradaTürkiye kripto para kullanımında dördüncü sırada

Hindistan'da kripto para yatırımcılarının sayısı ve bu  yatırımcıların maddi değeri hakkında şu an için herhangi bir paylaşılmış veri bulunmuyor. Fakat sektör uzmanlarına göre sekiz milyondan fazla yatırımcı, kripto para alanına yüz milyonlarca sterlin yatırım yapmış durumdadır. Sosyal medyada dolaşan yaygın bir düşünce, hükumetin bu paraların tamamına el koyacağını gündeme getirse de bu iddiaların herhangi bir doğruluk payı bulunmuyor. Tasarı mecliste onaylandığı taktirde en kötü ihtimalle bu yatırımcılara maddi ceza uygulanacağı da dile getiriliyor.

Üst düzey devlet yetkililerinin Reuters'a aktardığı bilgilere bakılırsa tasa tasarısı onay alırsa, kripto para yatırımcılarına altı aylık bir süre tanınacak. Bu süre zarfında yatırımcılar sanal varlıklarını tasfiye edebilecekler. Ancak tanınan süresinin sonrasında ise sanal paraları elinde tutmaya devam eden kişiler cezaya tabii tutulacaklar. 

 


Paycell ile kripto para alıp satılabilecekPaycell ile kripto para alıp satılabilecek
Dogecoin alabileceğiniz yerli kripto para uygulamalarıDogecoin alabileceğiniz yerli kripto para uygulamaları
Bakanlık kripto para borsası hakkında açıklama yaptıBakanlık kripto para borsası hakkında açıklama yaptı

PAYLAŞ