Hindistan kripto paraların önünü açtı - Haberler - indir.com

Hindistan kripto paraların önünü açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-01 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Kripto para borasına dair yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Son haftalarda kullanımı oldukça yaygınlaşan kripto paralarla ilgili ülke yönetimleri endişe duyuyor. En çok endişe veren kripto paralardan biri ise Bitcoin. Bir yükselip bir alçalan Bitcoin konusunda ne zaman ne olacağını kestirmek oldukça zor. Bildiğiniz üzere Hindistan birkaç aydır Bitcoin başta olmak kripto paraların hem ticaretini hem de madenciliğini yasaklamak için çalışmalar yapıyordu. Ancak bugün beklenmedik bir gelişme oldu ve Hindistan’dan kripto paralarla ilgili olumlu bir haber geldi. Hindistan’ın merkez bankası RBI, bankaların 2018 senesindeki bir genelgeyi referans göstererek kripto para hareketleri konusunda müşterilerini uyarmalarına gerek kalmadığını çünkü bu genelgenin artık geçerliliğini yitirdiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı kripto paralarda vergilendirmeyi açıkladıHazine ve Maliye Bakanı kripto paralarda vergilendirmeyi açıkladı

Bir kripto para borsası yanlışlıkla kullanıcılara bitcoin dağıttı

Daha önce pek çok banka ve finans kuruluşları bireysel veya kurumsal hesaplarından kripto para borsalarına aktarım yapan müşterilerine “Hesabınız kapatılabilir” uyarısını yapıyordu.

“Genelge artık geçerli değil”

RBI kripto sanal paralarla ilgili olan bankacılık hizmetleri için herhangi bir yasak bulunmadığını şu sözlerle açıkladı;

“Medyada çıkan bazı haberler dikkatimizi çekmiş olup, bankaların ya da regüle edilmiş finans kurumlarının, RBI’nın 6 Nisan 2018 tarihli genelgesine atıfta bulunarak, müşterilerini sanal paralar hakkında uyardıklarını öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu genelge 4 Mart 2020 tarihli Hindistan Yüksek Mahkemesi kararıyla iptal edildiği için, onu referans göstererek yapılan uygulamalar da geçerli değildir. Yüksek Mahkeme’nin bu genelgeyi iptal etmesi, onun artık geçerli olmadığını ve ona atıfta bulunulamayacağını gösterir”





PayPal, kripto para cüzdan desteği sunacakPayPal, kripto para cüzdan desteği sunacak
Binance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklamaBinance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklama

PAYLAŞ