Hile yaptığınıza pişman olacağınız 10 oyun - Haberler - indir.com

Hile yaptığınıza pişman olacağınız 10 oyun

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-25 11:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Hile yapan oyuncuları hiç kimse sevmez. Bu sevmeyenler gurubuna, oyun geliştiricileri de dahil oluyor. Bugün sizler için hazırladığımız listede size hile yaptığınıza pişman ettirecek olan 10 oyunu sıraladık. Hadi gelin birlikte bu oyunlar neler bir göz atalım.

1- SimCity

15 tatilde oyun keyfinizi arttıracak 5 oyun15 tatilde oyun keyfinizi arttıracak 5 oyun

Kendi şehrinizi kurmak size oldukça eğlenceli gelecektir. Strateji geliştirmenin yanı sıra, finansal bir yönetimi de gerektiren bu oyundaki en önemli unsur sizlerinde bileceği üzere para. Bu oyunun içerisinde ise belli başlı para hileleri mevcut. Şayet çok fazla para hilesi kullanacak olursanız oyun içerisinde gerçekleşecek olan deprem ile şehriniz yer ile bir oluyor.

2- The Witcher 3

Bu oyunun çıkışı ile beraber oyun severlerin kolay yoldan para kazanmanın yolunu buldular. Ağırda yetiştirdiğiniz inekleri öldürdüğünüz zaman derilerini satıyorsunuz ve elde ettiğiniz paralar oluyor. Ardından 1 saat boyu meditasyon yaparsanız inekler tekrardan canlanıyor. Ancak gel görelim ki sağlıklı masum inekleri öldürrürseniz oyun size bir canava veriyor ve sizi o canavar gününüzü gösteriyor.

3- GTA V

Üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hala büyük anlamda ilgi gören bu oyun, hikaye modu olsun, çok oyunculu modu olsun, oldukça eğlenceli ve keyifli bir vakit geçirebileceğiniz bir oyun olarak karşınıza çıkıyor. Bu oyunda birçok oyun sever modern arabaya sahip olmak için hile kullanıyordu. Bu oyunda da bu hileyi kullanabilirsiniz ancak arabanız bir anda patlarsa hiç şaşırmayın.

4- The Legend of Zelda: Link’s Awakening

The Legend of Zelda: Link’s Awakening oyununda eşya sahibi olmak çok kolay bir şey değil. Paranız olmadığı durumlarda paranız olmayabilir ve eşyaya çok fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Böyle bir durumda eşya çalmak mümkündü. Bu oyunda eşya çalmak mümkün ancak çaldığınız mağazaya geri döndüğünüz zaman mağaza sahibi sizi öldürüyor.

5- Tom Raider

1996 yılında piyasaya sürülen oyun, bir hile sayesinde oyundaki bütün silahlara sahip oluyorsunuz. İlk oyunda oyun geliştiricisi bu duruma bir şey demiyordu ancak ikinci oyunda böyle bir şeye kalkıştığınız zaman paramparça olup ölüyorsunuz.

6- H1Z1

Online oyunlarda bir oyuncu hile yaptığı zaman bu durumdan diğer bütün oyuncular ve oyun ciddi anlamda etkileniyor. Bu durumun farkında olan H1Z1 oyun geliştiricisi ise, bu oyunda hile yapan yaklaşık 30 bin kişiyi banladı. Banların kaldırılabilmesi için ise oyuncuların YouTube’da bir özü videosu paylaşması gerekiyordu. Aksi taktirde banları kaldırılmadığı için bu oyunu oynayamıyorlar.

7- Donkey Kong 64

Eskiden GameShark ismi verilen bu cihaz sayesinde kolayca hile yapılabiliyordu. İçerisinde önceden yüklenmiş kodlara sahip olan bu cihaz, adeta hile bankası işlevi görüyordu. Bu durumun bilincinde olan oyun geliştiricisi GameShark’ı direkt bozuyor ve oyun da doğal olarak bozulduğu için oyuncular herhangi bir şekilde eşyaya sahip olamıyordu.

8- Banjo Kazooie

Bir zamanların en iyi oyunlarından bir tanesi olan bu oyun, her oyunda olduğu gibi içerisine bazı hileler bulunduruyordu. Oyuncuda şayet bir defa hile yaparsa oyun o kullanıcıyı 1 defa uyarıyordu. Eğer ikinci hileye yeltenirse oyun 2. defa daha uyarıyordu ancak 3. kez yaparsa bu defa oyun o kullanıcının oyununu tamamen siliyordu.

9- Slender: The Arrival

Korku oyunları arasında en çok nam almış oyun olan bu oyun, haritanın belli başlı bir bölümlerinde dışarıya çıkıp Slenderman ile karşılaşmadan oyunu tamamlayabiliyorlardı. Oyun geliştiricileri ise bu durumu farkn eder etmez hemen oyuna bir yama geliştirdiler ve daha korkutucu bir hale getirdiler. Bu hileye kalkışan kişiler ise ekranda bir yazı beliriyor ve ‘Bu oyundaki bir hata bile seni benden koruyamaz’ şeklinde bir mesaj çıkıyor.

10- Dark Souls 2

Listede yer alan oyunlar içerisinde fazlasıyla zor bir oyun olan bu oyunda, hile yaparak normalden çok daha güçlü silahlar edinip diğer oyuncuları tek bir vuruşta öldürebiliyorsunuz. Bu durumu fark eden oyun geliştiricileri ise, diğer hile yapmayan oyuncuları koruma altına almak için, hile yapanları hepsini bir araya getirerek o ortamda oyun oynamaya mahkum etti.

 

 

 

 

 


EA bir oyunu iptal ettiğini duyurduEA bir oyunu iptal ettiğini duyurdu
Gizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi AçıklandıGizli Odaya Giren Fallout 76 Oyuncularının Ban Sebebi Açıklandı

PAYLAŞ