Hikaye anlatan uygulama Wattpad 398 milyon dolarlık bir değere ulaştı! - Haberler - indir.com

Hikaye anlatan uygulama Wattpad 398 milyon dolarlık bir değere ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-19 11:38:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Uygulama

Crowd kaynaklı bir içeriği profesyonelce üretilen materyal ile birleştiren bir hikaye anlatım ve okuma / görüntüleme uygulaması olan Wattpad, teknolojiye yatırım yapmak için kullanmayı planladığı (makine öğrenimi gibi) bir başka girişim finansmanı olan 51 milyon dolar  aldı. Yaratıcılarını tüketicilerle buluşturmaya yardımcı olan bu uygulama şimdi de etrafında temalar halinde daha yaratıcı yazım ve video çekimi için yeniden ziyarete değer olan hikayeleri gün yüzüne çıkarıyor. Şirket bugüne değin 117.8 milyon $ 'lık büyümüş durunda. Ayrıca kamuya duyurulmayan PitchBook'a göre uygulamanın değeri 398 milyon $'ı buldu.

 

Şirketi Ivan Yuen ile kuran CEO Allen Lau, yaptığı açıklamada "Eğlence dalgalanma dönemindeyken, insanlar hikayeleri nasıl buluyor ve nasıl deneyimliyorlar" diye belirtti. "Küresel kullanıcı topluluğumuzla, insanlara ve ortakların mükemmel bir içerik bulmasına yardımcı olmak için milyonlarca öykü ve veri odaklı yaklaşımla Wattpad, bu denklemin her iki tarafında öncülük ediyor. Onların tutkulu okuyucular topluluğunu oluşturmalarına yardımcı olarak, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli hikaye anlatıcılarına güç veriyoruz; Aynı zamanda Hollywood'u büyük yerleşik izleyicilere sahip hikayelerle birleştiriyoruz "dedi.

Geçen yıl şirket, resmi platformuna yeni bir video ekleyerek ücretli bir abone sınıfı eklediğini duyurdu, ve bugün, televizyonlarda, filmlerde ve dijital medyada daha fazla şey yapmak istediğini belirtti. Wattpad başarılı bir uygulama olduğunu çoktan kanıtladı 2017 yılında yüzde 40'ın üzerinde büyüdüğünü belirtti ve şu anda dünya çapında 65 milyondan fazla kullanıcıya, 400 milyona kadar hikaye yüklemesi yapıyor.Özellikle, bu turda yatırımcıların değerlendirmesine göre, Asya'daki büyümenin çoğunun devam ettiği görülüyor.

Tencent Holdings Limited'in Başkanı Martin Lau, "Wattpad hikayeciler ve öykü severler için yaratıcı bir topluluk inşa etti," dedi. "Şirket yeni ve köklü yazarlara, eğlencelerin nasıl keşfedildiğini ve üretildiğini gösteren fırsatlar sunuyor. Eğlence sektöründe sayısallaştırma ve veri geliştirmede lider olan Wattpad'i desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. "

"Wattpad, gerçekten özel bir şey geliştirdi: otantik insan deneyimleri hakkında derinlemesine ilgilenen bir topluluk, bu hikayeleri paylaşma ve diğer insanlarla bağlantı kurma evrensel arzusunun kilidini açan bir teknoloji platformu ve bu paylaşılan hikayelerin değerini artıran bir veri seti yazarlar ve okuyucular için, "

 Kickstart Ventures başkanı da yaptığı açıklamada. "Dünyayı öykülerle eğlendirmek ve bağlamak için vizyonunu genişletmek için Wattpad'e bir yatırımcı olarak katılmaktan gurur duyuyoruz."

Wattpad yaptığı girişimlerle büyük oranda bir destek almayı başarmış gibi görünüyor. Öyleki bir çok firmadan yatırım desteği almayı sürdürüyor. Öyle ki BDC başkanı Peter Misek Wattpad'i eğlence geleceği olarak nitelendiriyor. Ve sözlerine şunları da ekliyor, 'Dikey verilerin ve AI'nın gücünden yararlanarak, Wattpad, içerik yaratımının gerçek değerinin kilidini açtı ve keşif, üretim ve dağıtımın katlanarak yeni şekillerde olmasını sağladı. Gelecek Wattpad'de bulunabilir. "

 





PAYLAŞ