Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu! - Haberler - indir.com

Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-04 20:00:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Bazı ülkelerde 5G teknolojisi kullanıma sunulmuş olsa da, henüz yaygın bir kullanım alanına sahip değil. Fakat bazı şirketler ilerleyen zamanlar için planlarını yapmaya ve adım atmaya çoktan başladılar. Bu şirketlerden birisi de Samsung, ilk kez 5G teknolojisiyle entegreli işlemci Exynos 980'i duyurdu.

Gizlenen İşlemci Ortaya Çıktı

Teknoloji devlerinde olan Samsung, bugün güzel bir sürpriz yaptı. Şimdiye kadar hiç bir sızıntısı bile ortaya çıkmayan Samsung Exynos 980 işlemci duyuruldu. Bu işlemci üst seviye modellerinde Exynos 9800 ve Snapdragon X50 modemleri ile birlikte Exynos 9820 ve Snapdragon 855 işlemcilere yer veren Samsung; Galaxy A90, Galaxy S10, Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+ modellerinin 5G varyasyonlarını belirli bölgelerde satmakta. Koreli teknoloji şirketi bugün attığı adımla birlikte Exynos 980 adını verdiği ilk 5G entegreli mobil işlemcisinin tanıtımını gerçekleştirmiş oldu. 

Eylül 2019'da Android Pie güncellemesi alacak Samsung cihazlar hangileri?Eylül 2019'da Android Pie güncellemesi alacak Samsung cihazlar hangileri?

Akıllara gelen ilk soru tabiki de bu işlemcinin neden çıktığı? Bunun cevabı açıkça güncel ihtiyaçlardan kaynaklanmakta. Samsung'un yeni tanıttığı Exynos 980 işlemcisi firmanın 5G modem birimi içerisinde yer alan ilk işlemcisi konumunda yer alıyor. Bunun birçok avantajı bulunmakta. Telefonlara 5G modem koymak, birçok konuda verimi düşürüyor ve pil kapasitesinden çalıyor. Bu sorunun ortadan kaldırmak için 5G modemi yeni işlemcisinin içine gömen firma, bu konuda güzel bir adım atıyor. Teknik olarak açıklandığı kadarıyla 8 nm üretim sürecinden çıkan sekiz çekirdekli Exynos 980, burada iki adet Cortex-A77 ve altı adet Cortex-A55 çekirdeği üstüne kuruluyor. Grafik tarafında ise Mali G76 kullanan işlemci, özel bir NPU yani yapay zeka birimine de sahip. Bu sayede Bu sayede yapay zeka işlemleri için ana çekirdeklere yük bindirmeyen donanım, 108 megapiksel kamera sensörlerine aktif olarak destek veriyor. Aynı zamanda 4K çözünürlükte 120 fps video desteği de sunan işlemci, firmanın gelecek modelleri için büyük önem arz ediyor. 

Hangi Cihazlarda Yer Alacak?

Peki Samsung Exynos 980 ilk olarak hangi cihazlarda yer alacak? Bu konuda firma tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak işlemcinin yıl sonunda seri üretime gireceği belirtiliyor. Ürünün denemeler için daha şimdiden firmalara gönderildiği söylenen işlemci, bu yönden sadece Samsung cihazlara özel olmayacak. Bu yeni işlemci özellikle orta üst seviye 5G telefonlar için büyük önem taşıdığı söyleniyor. 


6.000 mAh'lık dev pile sahip Samsung Galaxy M30s için tarih belli oldu6.000 mAh'lık dev pile sahip Samsung Galaxy M30s için tarih belli oldu

PAYLAŞ