Hibrit işlemciler beklentileri karşılayabilecek mi? - Haberler - indir.com

Hibrit işlemciler beklentileri karşılayabilecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-14 15:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Intel ve AMD tarafından yapılan tanıtımlarla birlikte hibrit işlemcilere yönelik bir değişim yaşanırken CES 2019’da da en çok konuşulan hibrit işlemciler olmuştu. Peki, hibrit işlemciler tüm bu beklentileri karşılayabilecek düzeyde mi?

CES 2019’da da çok konuşulan işlemciler ile ilgili giderek hibrit işlemcilere doğru bir yönelim var. Hem Intel hem de AMD tarafından yapılan tanıtımlarla birlikte 10nm ve 7nm mimariyi kullanan hibrit işlemcilere ağırlık verilirken, geleneksel işlemcilerle ilgili çalışmalar da bir o kadar arka planda kalıyor. Üreticiler tarafından yapılan bu değişimler ise akıllara en çok “hibrit işlemciler beklentileri karşılayabilecek mi?” sorusunu getiriyor.

Samsung'un yeni hibrit bilgisayarı Galaxy Book hakkında bilgiSamsung'un yeni hibrit bilgisayarı Galaxy Book hakkında bilgi

Hibrit işlemcilerle klasik işlemcilerin farkı ne?

Klasik bir işlemcide tüm parçalar tek seferde, bütün olarak üretilirken hibrit işlemcilerde bu durum biraz değişiyor. Grafik yongasından belleğe kadar her bir parçası ayrı olarak üretilen ve bütün bir şekilde ortaya koymayan bu işlemciler ilk andan itibaren farklı olduğunu gösteriyor. Şu an için bu farkın neler getireceği tam olarak bilinmese de üretim aşamasında umutlar daha çok hibrit işlemcilerde. Fakat bu yeni teknolojileri destekleyecek cihazların nasıl bir performans sağlayacağı ve yeni donanımlarla birlikte kullanım alışkanlıklarında nasıl bir değişimin görüleceği merak ediliyor. 

Lenovo'dan uygun fiyata sıra dışı tablet



PAYLAŞ