Heyecanla beklenen iOS 15'in özellikleri - Haberler - indir.com

Heyecanla beklenen iOS 15'in özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-21 13:00:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yaklaşık olarak 4 aylık bir geliştirme ve test sürecinin ardından iPhone kullanıcılarının beklediği iOS 15 sürümü bugün yayınlandı. iOS 1'in özellikleri nelerdir?

Apple'ın geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında tanıtımını gerçekleştirdiği mobil işletim sistemi iOS 15, 4 ay kadar süren geliştirme ve test aşamasının ardından bugün her kullanıcının beğenisine sunuldu. 

iOS 15 beta 6 yayınlandı! Yeni özellikler geldiiOS 15 beta 6 yayınlandı! Yeni özellikler geldi

iOS 15 özellikleri

FaceTime

Android ve Windows kullanıcıları sonunda FaceTimes aramalarına dahil olabilecek. WWDC açılış konuşması esnasında Apple, kullanıcıların Android cihazlardan Windows PC'lerden arama gerçekleştirmeleri adına FaceTimes'ı wen üzerinden kullanabileceğinin bilgisi verildi. Görüntülü arama hizmeti daha önce sadece iOS ve Mac cihazlarda kullanılıyordu. 

Apple, bu güncellemeyle FaceTime’ı biraz daha Zoom benzeri bir görüntülü arama hizmetine dönüştürüyor. FaceTime ayrıca, önceden insanlarla paylaşabilmeniz ve doğru zamanda katılabilmeniz için planlanmış bir aramanın bağlantısını almanıza da izin verecek. Bir diğer geliştirme ise FaceTimes, video için bir ızgara görünümü ve porte modu sunuldu. Ses için, FaceTime‌ aramaları artık daha doğal bir kullanım sunmak adına Uzamsal Ses ve uyarlanabilir ses  yalıtımı özelliği sunuyor. Aynı zamanda, kullanıcılar artık planlanmış bir video görüşmesi gerçekleştirmek için bir bağlantı oluşturabilirler. Yeni özellik ile beraber kullanıcılar FaceTime‌ üzerinden görüşme yaparken SharePlay ile deneyimlerini paylaşabilirler. SharePlay özelliği iPhone, iPad ve Mac’te kullanılabiliyor ve paylaşılan bu oynatma denetimleri ile SharePlay oturumundaki herkes için oynatılabilir. SharePlay özelliği Apple TV'ler için bile kullanılabilir. Bu sayede kullanıcılar FaceTime‌ üzerinden birbirine bağlandıklarında içerikleri büyük ekran seyredebilirler. Bu esnada ise her kullanıcının oynatma durumu eşzamanlı olur. 

Bildirimler

iOS 15 sürümü ile beraber Bildirim özelliği de gelişiyor. Daha büyük ikonlar ile kullanıcıların karşısına çıkan iOS 152te Bildirim özeti özelliği bulunacak. Düşük öncelikli bildirimleri bir arada gösteren bu özellikler kişilerden gelen bildirimleri dahil etmiyor. Odaklanma özelliği ile beraber kişisel ve iş olarak farklı modlar kullanılabilecek. Yapay zeka destekli olan bu özellik ile beraber sadece görmek istediğiniz bildirimleri ayarlayabilirsiniz. 

Müsait olmadığınızda karşı tarafı bilgilendirmek mümkün hale geldi

iOS 15, kullanıcıların dikkat dağınıklığının önüne geçmek ve odaklanmalarına yardımcı olmak adına güçlü araçlar ile geldi. Odak, bildirimleri ve uygulamaları kullanıcının nelere odaklanmak istediğine göre filtreleme yapan bir özelliktir. Kullanıcılar, bir Odak alanı oluşturup hangi kişiler ve uygulamaların onlara bildirim göndermelerini belirlemek adına aygıt içi akıllı teknolojilerden faydalanarak önerilen bir Odak seçip ayfıtlarını anı yaşamalarına yardımcı olmak için şekillendiriyor. 

iOS 15 ile OCR tarama yapılabilecek

iOS 15’te yer alan Live Text özelliği ile beraber 3. parti olan uygulamaları kullanmadan OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisinden faydalanılabilecek Canlı metin özelliği yalnızca A12 Bionic ve daha yeni olan işlemcilere sahip olan iPhone modellerinde kullanılabilecek. Bir diğer geliştirme ise Spotlight tarafında gerçekleşti. Çoğunlukla kişiler için kullanılan Spotlight, iOS 15 ile beraber fotoğrafları da içine alacak. Aynı zamanda Spotlight ile aktör, film ve müzik gibi sonuçları da listelemek mümkün olacak. 

Fotoğraflar anılarınızı ön plana çıkacak

iOS 15 ile beraber sunulan yeni özellikler ile Fotoğraflar uygulamasında anılarınızı da düzenleyebilirsiniz. Memory Mixes adı verilen bu yeni özellik, anılarınızı video şeklinde hazırlamak için güçlü işlemcisi sayesinde hızlı bir şekilde izlemenize yardımcı olacak. Aynı zamanda  yapmış olduğunuz videolarda Apple Music'te bulunan şarkıları kullanabilirsiniz. 


Apple iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni talep edecek!Apple iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni talep edecek!
iOS 15'e dair her şey resmi olarak duyurulduiOS 15'e dair her şey resmi olarak duyuruldu
ve iOS 15 çıkıyor!ve iOS 15 çıkıyor!

PAYLAŞ