HES kodu nedir? Nasıl alınır? - Haberler - indir.com

HES kodu nedir? Nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 08:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgını sebebiyle dünyada bir takım önlemler alında. Bunlardan biri HES kodu. Şöyle ki bazı kamu kurumlarına girişte HES kodu ile randevu alınması zorunlu hale getirildi. Peki HES kodu nasıl alınır? HES kodu nedir? Hes kodu nasıl alınır? Hes kodu nerelerde geçerlidir? İşte tüm bu soruların cevabına yazımızın devamından göz atalım.

HES kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu 23 eylül 2020 itibariyle, Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılacak. İyi güzel ama, nedir bu HES kodu? Hes kodu Nasıl alınır? İşte bu soruların cevabını yazımızın devamından bulabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyorHayat Eve Sığar üzerinden seyahatlerde HES kodu uygulaması başlıyor

HES kodu nedir?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanızı sağlayan bir koddur.

Hes Kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu İşlemleri bölümüne girdikten sonra HES Kodu oluştur butonuna tıkladığınızda kullanım süresini seçerek kod oluşturabilirsiniz. Ardından bir HES koduna sahip olacak ve bu kodu gerektiği alanlarda sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz.

1- Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu İşlemleri’ bölümüne girin.

2- Karşınıza çıkan ekranda ‘HES kodu Oluştur’ butonuna tıklayın.

Yapacağınız işlemler bu kadar basittir. 

SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?

Sadece Hayat Eve Sığar Uygulaması ile değil SMS yöntemi ile de HES kodu almanız mümkündür. HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; TC Kimlik Numarası, TC Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023’e SMS gönderebilir ve HES kodu alabilirsiniz. Bu işlem sayesinde de anında HES kodu alabilir ve gerekli kurumlarda sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinden HES kodu nasıl alınır?

1- e-Devlet sistemi üzerinden, “HES kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçiniz.

2- Karşınıza çıkan ekranda “Yeni Hes kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

Belli bir gün sayısını kapsayan kodları alırken uçuş günlerini dikkatlice seçmelisiniz. Eğer kodunuzun geçerlilik süresi dolmuş ise rezervasyonlarınız onaylanmamaktadır. Ayrıca HES kodunuzun geçerli olmaması, iletişim bilgilerinizin eksik veya hatalı olması, doğum tarihi vb. kişisel bilgilerinizdeki hatalar nedeni ile seyahatinize izin verilmeyebilir. HES kodu, salgın nedeniyle bazı alanlarda kullanılması zorunlu hale getirilen sistemler arasında yer alıyor. 



PAYLAŞ