Herkes Twitter'da Mavi Tık sahibi olabilecek - Haberler - indir.com

Herkes Twitter'da Mavi Tık sahibi olabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 14:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Paylaşım sitelerinin en sevilen uygulamaların da bir tanesi olan Twitter, belli başlı kişilen mavi tik sahibi olması ile de biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın ünlü CEO'su Jack Dorsey, ilginç bir açıklama yaparak kullanıcıların dikkatini çekti. Uygulama şirketinin ünlü CEO tarafından gerçekleştirilen resmi açıklamaya göre Mavi Tık'lı hesapların üzerinden yeni bir açıklama yapacağını ve bu durumun herkesin hesaplarının ilgilendirdiğini duyurdu.

Jack Dorsey, mavi tık kullanım alanı bundan böyle genişletilecek olup herkesin artık bu hesapları alabileceği açıklamasında yer verdi. Özelliğin ne zaman geleceği merak edilse de yanıt gecikmedi. Bu özelliğin herkesi kapsadığı ve yakında gelecek olan bu sistemle birlikte Mavi Tık sahibi olmak isteyen herkes kişisel bilgileri ile hesap bilgilerini doğrulayarak bu özelliğin  sahibi olabileceğini söyledi. Aynı zamanda yapılan açıklama neticesinde bu sayede sosyal ağ sitesinin kullanım oranının arttırılacağı tahmin edilenler arasında yer aldı. CEO Jack'da bu tahmini doğrular nitelikte konuşmasını devam ettirdi.  Twitter CEO'su Dorsey tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında CEO; ''Niyetimiz, herkesin 'doğrulanmış hesaba' sahip olmasını sağlamak olup bunu da herkesin kendi kimliği hakkında daha fazla veriyi teyit ederek elde etmesini sağlamayı amaçlıyoruz.'' açıklamasında yaptı.

Bu kapsamda konuyla ilgili diğer bir açıklama da Twitter ürün müdürü olan David Gasca tarafından geldi. Açıklamada aslında mavi tıkın hesabın kimliğinin doğrulanması olduğu ancak bu sembolün amacından saparak artık bir statü sembolü gibi algılanmaya başlandığını açıklamasında dile getirdi.  

 





PAYLAŞ