Her oyuncunun bilmesi gereken 7 kural - Haberler - indir.com

Her oyuncunun bilmesi gereken 7 kural

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 08:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Geniş kitleler tarafından yapılan her bir aktivite belirli bir zaman sonra topluluğun geneli tarafından kabul edilen bazı yargılar vardır. Oyunculuk da bu konu ile ilgili bir istisna değildir. Oyun oynaması esasında eğlenmek için olsa da kimsenin dile getirmediği  ancak herkesin de bilmesini gerektiren çeşitli kurallar vardır. Bunlar nelerdir?

Oyuncuların bilmesi gereken konular

Birinci kolun kimde olduğu her zaman bellidir

Misafirliğe gittiğiniz oyun oynayacağınız zamana belli olan ilk şey her zaman ilk kolu kimin alacağıdır. Birinci kol ev sahibine, geri kalan diğer kollarda misafirlere verilir. Eğer biri misafirliğe giderken yanında oyun konsollarını götürürse de bu kural değişmez. 

Ara sahnelerde sessiz olunur

Ara sahneler içerisinde oyunların hikayelerinin aktarıldığı alanlar ve dolayısıyla da hikayesi ile ön plana çıkan oyunlar farklı kişiler ile beraber oynanıyorsa ara sahnelerde sessiz olunur. Eğer sahneler içerisinde konuşan taraf olursanız arkadaşlarınızın bu durumdan rahaysız olduğunu görebilir ve daha kötüsü aynısını yapmak üzere sizi alt etmeye çalışanlar olabilir. 

Kırmızı varillerin patladığını unutmayın

Keskin nişancı oyunlarının herkesin en sevdiği eşyalar arasında yer alan kırmızı variller kısa bir süre içerisinde çok sayıda düşmanı ortadan kaldırmanın en etkili yollarından biridir. Herkesin bildiği üzere düşmanlar kırmızı varillerin etrafına toplandığı anda vakit ateş etme vaktidir. 

Bazı karakterler ve takımların seçilmesine izin verilmez

Dövüş ve spor oyunlarının pek çoğunda genelde herkesin favori takımı ya da karakteri vardır. Eğer bu ortamda yer alan birden fazla kişi aynı takımı ya da karakteri isterse iki taraf da farklı bir seçim yapar. Sırasıyla iki karakteri de teker teker kullanmak da bir seçenektir. Genel olarak ise anlaşmazlık iki tarafın da favorisinden vazgeçilmesiyle çözülür.

Zıplayarak koşmak daha hızlı hareket etmeyi sağlar

Özellikle de FPS oyunlarını tercih eden oyuncular her zaman daha hızlı bir şekilde gitmenin yolunu bulmak ister. Genel olarak ise bunun yolu koşarken zıplamaktan geçer. Bazı oyunlarda  yerde kayma seçeneği de vardır. bu oyunlarda da önce koşarak hareket edilir sonra da yerde kayma hareketi yapılır ve son anda ise zıplanır. Hedefe varılana kadar ise bu işlemler bu şekilde devam eder. 

Yol ayrımlarında oyunun öne çıkarmadığı yol tercih edilir

Açık ya da yarı açık dünya oyunlarında oyuncuların karşısına sürekli farklı yol ayrımları çıkar. Bazı durumlarda ise hangi yolun tercih edildiğinde hikayeye devam edileceği kolay bir şekilde anlaşılır ve önce yeni eşyalar ya da para toplamak için diğer yol tercih edilir. Ana hikayenin tetikleneceği düşünülmeyen yola girdikten sonra oyuncuların karşısına ara sahne çıktığında ise hayal kırıklığı yaşamak mümkündür. 

Kırılabilir olan her öğe kırılır

Oyunlarda bazı odalar içerisinde kırılabilir eşyalar bulunur. Dark Souls gibi oyunlar bunu sırf eğlence olsun diye yapıyor olsa da bazı oyunlarda ise eşyaları kırarak bonus almak mümkündür. İki türlü de kırılabilen eşyalarla beraber etkileşime geçmek eğlenceli olacağı gibi önce oda temiz bir hale getirilir. 

Her NPC ile en az iki kere konuşma yapılır

Diyalog açısından zengin olan oyunlar içerisinde farklı diyaloglar kurmak için sayısız miktarda NPC bulunur. Bu NPC'ler genel olarak ilk konuşma içerisinde pek de elle tutulur bir bilgi olmaz ve diyalog oyuncunun kontrolü dışında biter. Bu kısımda ise oyuncular ısrarcı olmalı ve NPC ile ikinci kez konuşmaya çalışmalıdır. 

 





PAYLAŞ