Her Bilgisayarda Olması Gereken Programlar - Haberler - indir.com

Her Bilgisayarda Olması Gereken Programlar

Tahmini Okuma Süresi : 21 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-05 23:10:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

1-) Google Chrome

Bu kategorideki en iyi program hiç kuşkusuz Google Chrome'dur. Hâlâ süper hızlıdır, anında Google'da bir resim aramak gibi küçük kolaylıklar içerir ve geniş bir kütüphane barındırır. Masaüstünüzdeki sekmelerinizi telefonunuzda açmanıza veya tam tersini yapmanıza olanak tanıyan çapraz platform senkronizasyonunda çalışan Chrome, tüm amaçlar için harika bir tarayıcı.

Google Chrome Windows İndir

Google Chrome Android İndir

Google Chrome iOS İndir

Google Chrome Mac OS İndir

4-) Spotify (23486)

Yıllar önce, masaüstünüzde müzik dinlemek, özenle bir MP3 koleksiyonu oluşturmak ve düzenlemek anlamına geliyordu. Artık; müzik akış hizmetleri, bireysel albümleri fiziksel veya dijital olarak satın alma ihtiyacını ortadan kaldıran bir Spotify var.

Piyasada birkaç müzik yayını hizmeti var, ancak Spotify'ı öneriyoruz. Reklam destekli ücretsiz sürümü, istediğiniz kadar çok müzik dinlemenizi sağlar ve ayrıca ben çok fazla müzik dinlerim diyenler için de 10 dolarlık Premium üyelik bulunuyor. Spotify'in ayrıca özel bir Windows uygulaması (ve harika bir web uygulaması) vardır; Apple Music ise şişkin YouTube'u gerektirir ve Google Play Müzik yalnızca web'de var. İşte bu yüzden Spotify, müzik dinleme programları arasından en iyisidir.

Spotify Windows İndir

Spotify Android İndir

Spotify iOS İndir

Spotify Mac OS İndir

3-) Advanced SystemCare

Advanced SystemCare tamamen bilgisayarınızı korumak amacı ile üretilmiştir. Advanced SystemCare (eski adıyla Advanced WindowsCare Personal) bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olmak,onarım, temiz, ve bilgisayarınızı optimize etmek amacı ile kullanabilir

Advanced SystemCare İndir

5-) WinRAR (35)

Arşivleme programı dendiği zaman akla ilk gelen WinRAR yeni sürümü 4 ile karşınızda. WinRAR 4 sürümünde dikkat çeken en önemli nokta %30 daha hızlı arşivleme ve arşiv açma yeteneği. Bir önceki sürüme göre Blue-ray arşiv tiplerinde daha etkin bir kullanım sunuyor.

WinRAR Windows İndir

WinRAR Mac OS İndir

6-) VLC Media Player (32, 32135)

Tam açılımı VideoLan Client olan VLC medya oynatıcı ücretsiz programların içinde dikkat çekici özellikte. Programın en belirgin özelliği MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, OGG formatlarını hiç bir problem yaşamadan çalıştırabilmesi. Ayrıca yayın aracı olarak da Ipv4 veya Ipv6 ağlarını yayın sunucusu olarak kullanabilirsiniz. Altyazı desteğini oldukça basit ve anlaşılabilir bir şekilde veren ve birçok codec paketi ile tam uyumlu olarak çalışabilen medya oynatıcısı özelliğine sahip.

VLC Media Player Windows İndir

VLC Media Player Android İndir

VLC Media Player iOS İndir

VLC Media Player Mac OS İndir

7-) UTorrent (28)

Hem kapladığı az yer ile, hem de sunduğu bir çok özellikler ile en çok tercih edilen torrent yöneticilerinden olan uTorrent daha da güçlenen yeni sürümüyle sizlere sunulmakta.

uTorrent Windows İndir

uTorrent Android İndir

uTorrent Mac OS İndir

8-) DAEMON Tools Lite (Windows Yok , 1711)

 

9-) PhotoScape (26,63627)

PhotoScape ile artık resimlerinizi düzenlemek için en temel seçenekleri kullanarak kolay bir şekilde baştan yaratabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu program ile dilediğiniz her türlü işlemi yapabilirsiniz.

Photo Scape İndir

10-) CCleaner (11, 2428)

Tam adı Crap Cleaner olan Ccleaner ile bilgisayarınızda yer edinmiş gereksiz dosyaları silerek daha  iyi performanslı bir sisteme sahip olabilirsiniz.

CCleaner Windows İndir

CCleaner Android İndir

CCleaner Mac OS İndir

11-) Recuva (181)

Recuva hata sonucu, yanlışlıkla ya da virüs nedeniyle sistemden silinen dosyaları kurtarabilmek için geliştirmiş bir programdır. PC'nizden, hafıza kartınızdan ya da dijital kameranızdan silinen dosyalar bile bu program ile kurtarılabilmektedir.

Recuva İndir

12-) BurnAware Free (207, 38511)

BurnAware CD, DVD, HD-DVD ve Blu-Ray disklere veri yazdırmayı sağlayan bir programdır. Sade yapısı ve kullanışlı ara yüzü sayesinde tüm kullanıcılar için uygundur. Hızlı ve güvenli yapısı sayesinde verilerini kolayca yazdırmanızı sağlar.

BurnAware Free İndir

13-) Avast Free Antivirus (44522)

Windows bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan ve virüslerden korumak için en iyi yazılımlar arasında yer alan Avast Free Antivirus, ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir antivirüs programıdır.

Avast Free Antivirüs İndir

15-) CDBurnerXP (208)

CDBurnerXP; CD-R, CD-RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW diskleri üzerinde CD/DVD yazma programıdır. Tüm ses formatlarını destekleyen yazılım özel CD-Ripper aracı ve yüksek kalitede CDDB desteğine sahiptir.

CDBurnerXP İndir

16-) Unlocker (232)

Unlocker silinmeyen dosya ve program kalıntılarını temizlemek için yazılmış bir programdır. Sistemden kaldırmak istediğiniz ancak silemediğiniz, silmek istediğinizde sürekli hata veren dosyaları artık kaldırmak çok kolay.

Unlocker İndir

17-) Smart Defrag (37671)

Smart Defrag; bilgisayar optimizasyon ve hızlandırma işlemlerinizi yapabileceğiniz, bilgisayarınızdan üst düzey bir performans almanıza olanak sağlayan kullanımı kolay ve tamamen ücretsiz bir Disk Performansı Artırma Yazılımıdır.

Smart Defrag İndir

18-) Freemake Video Downloader (587)

Freemake Video Downloader ile aklınıza gelen bütün hit video paylaşım sitelerinden kolayca video indirebilir ve indirdiğiniz bu videofarı farklı formatlara dönüştürebilirsiniz.

Freemake Video Downloader İndir

19-) 7-Zip (194)

7-Zip yüksek oranda sıkıştırma potansiyeline sahip, gelişmiş bir dosya sıkıştırıcısıdır. ZIP arşivlerine göre dosyalarınızı %10'a kadar daha fazla sıkıştırabilme özelliğine sahip olması rakiplerinden farkını ortaya koymaktadır. 

7-Zip İndir

20-) OpenOffice (145,2674)

OpenOffice Windows İndir

OpenOffice Mac OS İndir

21-) AVG AntiVirus Free (41184)

AVG AntiVirus Free yazılımı internet ortamında bilgisayarınıza sızan sahte antivirüs yazılımlarına karşı bilgisayarınız kurumyan kullanışlı ve tamamen ücretsiz bir antivirüs yazılımdır.

AVG AntiVirüs Free İndir

22-) doPDF (154)

doPDF ücretsiz PDF dönüştürücüyü yüklendikten sonra, Yazıcılar ve Fakslar listesinde sanal bir PDF yazıcı sürücüsü olarak listelenir. PDF'e dönüştürme işlemi için, dönüştürmek istediğiniz belgede yazıcı olarak doPDF'i seçmeniz yeterlidir.

doPDF İndir

23-) LibreOffice (1260)

Belgeler, e-tablolar ve sunular ile çalışmanıza olanak tanıyan bir araç gerekiyorsa ve bunu ücretsiz olarak yapmak istiyorsanız size önerimiz kesinlikle LibreOffice. Hiçbir Windows kullanıcısı LibreOffice olmadan ücretsiz Office işlerini yürütemiyor. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access ve daha pek çok seçeneğe sahip tamamen ücretsiz ve güçlü bir ofis paketi olan LibreOffice, MS Office'ten birkaç küçük estetik farklılığına alıştığınız zaman size kolay gelecektir.

LibreOffice Windows İndir

LibreOffice Android İndir

24-) GIMP (253)

GIMP açık kaynak kodlu, güçlü ve kullanışlı bir resim düzenleme - oluşturma programıdır. GNU Image Manipulation Program' ın kısaltması olan GIMP olarak bilinen yazılım profesyonel Photoshop programlarına alternatif olarak üretilmiştir. 

GIMP Windows İndir

GIMP Mac OS İndir

25-) DiskDigger (226)

DiskDigger kaza eseri silinen resim, müzik, video gibi dosyalarınızı geri getirmenizi sağlayan bir veri kurtarma programıdır. Çeşitli nedenlerle bilgisayarınızdan silmiş olduğunuz fotoğraf, müzik, video ve diğer önemli dosyalarınızı kurtarmak artık çok kolay.

DiskDigger İndir

26-) Notepad++ (238, 5505)

Notepad++ pek çok programlama dilini tanıyan, çok gelişmiş bir metin editörüdür. Notepad yazılımına alternatif olarak üretilen programın dil tanıma, sürükle bırak desteği, çoklu döküman açma, dil tanıma ve renklendirme, otomatik tag tamamlama, yeni kod seçenekleri ekleme gibi pek çok özelliği bulunmaktadır.

Notepad++ İndir

27-) Auslogics Disk Defrag

Auslogics Disk Defrag Free yazılımı ile bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızın yavaşladığından ve eskisi gibi çalışmadığından şikâyet ediyorsanız Auslogics Disk Defrag Free ile bilgisayarınızın performansını arttırabilirsiniz. Tek bir fare tıklaması ile program sabit diskinizde bulunan dosyaları birleştirerek en yüksek performansı elde edebilmeniz için size boş alan sunar. Uzmanlar tarafından önerilen çoklu testler ile güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Auslogics Disk Defrag İndir

28-) Panda Free Antivirus

Bilinen eski adı ile Panda Cloud Antivirüs, Panda Free Antivirüs olarak yeni ismi ile karşımıza çıkıyor. Bu antivirüs programı, Mantık değişikliğiyle diğer antivirüs programlarına göre çok daha hızlı bir sürede virüsleri tanıyabileceğini iddia ediyor ve Kolektif Akıl sunucularında kataloglanan tüm virüsleri tespit edip, Arkaplanda çalışarak tüm zararlı yazılımları engelliyor. Ayrıca Panda Free Antivirüs, kendi kendisini güncelleştirebilme yeteneğine de sahiptir.

29-) TeraCopy

TeraCopy dosylarınızı maksimum hızda kopyalamanıza veya taşımanıza olanak sağlayan bir programdır. Çok büyük boyuttaki dosyaları dahi hızlı bir şekilde taşımanıza ya da kopyalamanıza olanak sağlar. Kopyalama sırasında oluşan hataları gidermeye çalışır, giderilemeyen hatalarda o dosyatı atlayarak diğer dosyaları kopyalamaya devam eder. Böylelikle tüm kopyalama işlemini iptal etmeden işlemi tamamlar. Kopyalama sırasında oluşan hata dosyalarını listeleyerek problemi görmenizi ve çözüm üretebilmenizi sağlar.

TeraCopy İndir

30-) IrfanView

IrfanView'in en önemli özelliği basit ve hızlı olması. Ayrıca bireysel kullanımlar için ücretsiz olması da ayrıcalıklarından bir tanesi. Resim dosyalarını hızlıca izlemek, basit kesme ve kırpma gibi işlemler yapmak için kullanabilirsiniz. Renk modlarını ayarlama, keskinleştirme (sharpen) ve blur efektleri sayesinde de basit fotoğraf düzenleme işlerinizi yapabilirsiniz.

IrfanView İndir

31-) jDownloader

Jdownloader Rapidshare.com, megaupload.com gibi dosya paylaşım sitelerinden premium hesap satın almadan, hızlı bir şekilde dosya indirmenizi sağlayan bir yazılımdır.

jDownloader Windows İndir

jDownloader Mac OS İndir

32-) PDFsam Basic

PDFsam PDF dosyalarını bölmeye ve birleştirmeye yarayan açık kaynak kodlu bir yazılımdır. PDF Split and Merge kısaltması ile kullanılan PDFsam sayesinde, PDF dosyalarınızı tek tek sayfalara ayırabilir ya da birden fazla dosyayı birleştirerek tek bir döküman elde edebilirsiniz.

PDFsam Basic İndir

33-) YouTube Downloader HD

Youtube Downloader HD, programı youtube video sitesindeki videoları kaliteli ve hızlı bir şekilde indirme seçenekleri sunan bir programdır.

34-) Free Opener

Free Opener bünyesinde bulunan seksenden fazla dosya formatını tek bir program ile açmayı sağlayan bir yazılımdır.

Free Opener İndir

35-) Nitro PDF Reader

Nitro PDF Reader PDF dosyalarını görüntüleyebilen, basit düzenlemeler yapabilen, dosya içi arama ve yazdırma seçeneklerine sahip bir PDF döküman görüntüleyicisidir.

Nitro PDF Reader İndir

36-) Glary Utilities

Glary Utilities bilgisayarınızı korumak ve sistemizi hızlandırmak için birden fazla programdan oluşan bir sistem bakım aracıdır.

Glary Utilities Windows İndir

Glary Utilities Android İndir

37-) FreeUndelete

FreeUndelete kaza eseri ya da herhangi bir nedenden ötürü silinen dosyalarınızı geri kazanmanızı sağlayan bir dosya kurtarma programıdır.

FreeUndelete İndir

38-) Paint.NET

Paint.NET bir resim oluşturma ve düzenleme programıdır. Paint.NET basit bir arayüze sahip olan resim editörlerindendir. JPEG, TIFF, PNG vb. formatları destekleyen program şu an için RAW dosyalarını görüntüleyememektedir.

Paint.NET İndir

39-) Dropbox (237)

Dropbox dosyalarınızı internet üzerinde saklayabileceğiniz, yedekleyebileğiniz ve paylaşabileceğiniz bir yazılımdır. Dropbox sayesinde farklı bilgisayardan ulaşmak istediğiniz pek çok dosyaya tek bir noktadan ulaşabileceksiniz. Programın online olarak sunduğu 2GB'lik ücretsiz depolama alanı sayesinde yüklediğiniz dosyalara dilediğiniz her yerden ulaşma imkanına sahipsiniz.

Dropbox İndir

40-) Ad-Aware Free Antivirus+ (7348)

Bilgisayarınızı virüs, reklam ve casus yazılımlardan korumak için Ad-Aware Free Antivirus+ programını kullanabilir ve gelişmiş özellikleri sayesinde sisteminizi koruma altına alabilirsiniz.

Ad-Aware Free Antivirus+ İndir

41-) DVD Flick (215)

DVD Flick bir DVD oluşturma programıdır. Bilgisayarınızdaki video dosyalarını DVD formatına çevirerek dilediğini DVD oynatıcılarda izleyebilmenizi sağlar.

DVD Flick İndir

42-) Mozilla Thunderbird (2669)

Mozilla Thunderbird, Firefox yazılımcıları tarafından MacOS işletim sistemi kullanıcıları için geliştirilmiş oldukça kullanışlı bir mail yazılımıdır.

Mozilla Thunderbird İndir

43-) Bandizip (1221)

Bandizip, WinZip, 7-Zip, WinRAR ve diğer arşiv formatlarıyla uyumlu olarak çalışmakla birlikle son derece kolay kullanımı olan ve tamamen ücretsiz olarak sunular bir arşivleme programıdır. Program hızlı sürükle bırak ve yüksek hızlı arşivleme fonksiyonları sayesinde yüksek hızda arşivleme yapmaktadır.

Bandizip Windows İndir

Bandizip Mac OS İndir

44-) EaseUS Partition Master Free (231)

EASEUS Partition Master Home Edition kapsamlı bir disk yönetimi ve disk bölümlendirme programıdır. Bilgisayarınızın yerel sürücüleri üzerinde istediğiniz bölme, silme, format ve yenide boyutlandırma işlemlerini Windows açık durumdayken gerçekleştirebilmenizi sağlar.

EaseUS Partition Master Free İndir

45-) FastStone Image Viewer (252)

FastStone Image Viewer kullanıcı dostu, güçlü bir resim görüntüleme, dönüştürme ve düzenleme programıdır. Hızlı ve kolay anlaşılır yapısı sayesinde sıkıştırma, renk ayarlama, yeniden boyutlandırma, kırmızı göz giderme, e-posta ile gönderme, kırpma ve toplu resim dönüştürme gibi standart işlevler dışında pek çok özelliğe sahiptir.

FastStone Image Viewer İndir

46-) Defraggler (217)

Defraggler en tanınmış sistem temizleme programı CCleaner'in üreticileri tarafından geliştirilen bir disk birleştirme programıdır. Defraggler'ın diğer birleştiricilerden en önemli farkı sadece belirlediğiniz klasörler üzerinde birleştirebilme yapabilmesidir.

Defraggler İndir

47-) Universal Extractor (227)

Universal Extractor arşiv dosyalarını klasöre çıkarabilmenizi sağlayan bir dosya açma programıdır. Arşiv oluşturma özelliği bulunmayan bu program, arşivlenmiş olan her türlü dökümanı dosya içerisinden çıkarmanızı sağlar.

Universal Extractor İndir

48-) bitRipper (209)

bitRipper DVD'leri bilgisayarınıza kaydetmenize yarayan bir DVD Rip' leme programıdır. DVD Ripleme işlemi DVD Video formatındaki dosyayı, bildiğimiz bir görüntü formatına (AVI, MPEG vb. ) dönüştürerek bilgisayara aktarma işlemidir.

bitRipper İndir

49-) Wise Program Uninstaller (6993, 24043)

Wise Program Uninstaller, programı dosyları denetleme, kaldırma veya onarma sunan kapsamlı bir yazılımdır.

Wise Program Uninstaller İndir

50-) EZ CD Audio Converter (14631)

EZ CD Audio Converter yazılımı ile müzik CD'lerinizi kayıt edebilir, ses dosyalarınızda dönüştürme işlemlerinizi yapabilir, kişisel MP3, veri CD yada DVD'lerinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

EZ CD Audio Converter İndir

51-) Exact Audio Copy (15918, 214)

EAC - Exact Audio Copy, programı cd içeriklerini okuyarak hataları tespit etme ve diğer aktif formatlara dönüştürme işlemleri sunan bir programdır.

Exact Audio Copy İndir

52-) DropIt (235)

DropIt dosya ve klasörlerinizi otomatik olarak düzenleyebilmenizi sağlayan bir dosya yönetme programıdır. Sıralamaları dosya adı, dosya uzantısı, boyut, tarih gibi kriterlere göre yapan program, Taşıma, Kopyalama, Birlikte Açma, Yeniden Adlandırma, Sıkıştırma, Listeleme, Çıkartma, Silme ve Yoksayma gibi işlemleri gerçekleştirmektedir.

DropIt İndir

53-) TreeSize Personal (21560)

TreeSize Personal programı sayesinde kişisel bilgisayarınızın sabit diskinde yer alan tüm klasörlerin kapladıkları alanı ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kolay kullanılabilir arayüzü sayesinde hiç zorlanmadan kullanabileceğiniz yazılım ile sabit diskinizin üzerindeki dosyaların kapladıkları disk alanını en ince ayrıntısına kadar öğrenebilir ve gereksiz olduğunu düşündüğünüz dosyaları programı kullanarak temizleyebilirsiniz. Bu sayede de sabit disk üzerinde boş alan açabilirsiniz.

TreeSize Personal İndir

54-) FreeCommander XE (229)

FreeCommander XE Windows işletim sistemi içinde yer alan Windows Gezgini'ne alternatif olarak üretilmiş bir programdır. FreeCommander XE, standart dosya işlemlerinizi daha hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlayan profesyonel bir programdır.

FreeCommander XE İndir





PAYLAŞ