Her açıdan iddialı bir tanıtım yapan Xiaomi Mi 9 Pro 5G özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Her açıdan iddialı bir tanıtım yapan Xiaomi Mi 9 Pro 5G özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 20:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin en başarılı markaları arasına girmeyi başaran Xiaomi, bugün Mi 9 Pro 5G’yi tanıttı.

Haftalardır teknoloji dünyasının odak noktası haline gelen Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Çin’de düzenlenen bir lansmanda nihayet kullanıcılarına tanıtıldı. Mi 9 ailesinin en çarpıcı özelliklerine sahip olan yeni amiral gemisi, çentikli ekran teknolojisini de farklı boyutlara taşıyarak büyük bir ilgi çekti. Ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip olan Mi 9 Pro 5G genel özellikleriyle bile oldukça iddialı. Xiaomi’nin 5G bağlantı desteği sunduğu yeni telefonu kullanmış olduğu altyapısı sayesinde indirme hızında 1.78 Gbps hıza kadar çıkabiliyor. 7 adet antenle geliştirilen Mi 9 Pro 5G, kullanıcılarına yüksek veri alışverişinin yanı sıra sağlam ve kalıcı bir bağlantıda sağlayacak gibi duruyor.

Tasarımda bir sonraki seviye Xiaomi Mi Mix Alpha ortaya çıktı!Tasarımda bir sonraki seviye Xiaomi Mi Mix Alpha ortaya çıktı!

Yüksek donanım özellikleriyle de oldukça başarılı olan Xiaomi Mi 9 Pro 5G, kuşkusuz markanın teknolojik alanda nasıl bir büyüme kaydettiğiniz gözler önüne seren cihazları arasında. Tasarımı ve yetenekleriyle teknoloji dünyasında ses getirerek kullanıcı adaylarını etkilemeyi başaran Mi 9 Pro 5G, batarya kapasitesi ve kamera yetenekleriyle de rakiplerinin gerisinde kalmadı.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G’nin özellikleri

5G destekleyen Xiaomi Redmi K30 detayları ile heyecan yarattı

6.39 inçlik ekran boyutuna sahip olan Mi 9 Pro 5G, QHD özelliğine sahip olan 600 nit AMOLED ekran teknolojisine sahip. Son derece kaliteli ve net bir ekrana sahip olan yeni cihaz gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi yongasından alıyor. İşlemci için özel bir çalışma sistemine sahip olan Xiaomi Mi 9 Pro 5G ile ilgili en önemli teknik özelliklerden biri de, cihazın işlemciyi sıvı soğutma sistemi ile soğuk tutacak olması. Amiral gemisi telefonlarda pek sık karşılaşmadığımız bu teknoloji işlemci ve telefon ömrünü de uzatan önemli bir etken. Bu açıdan Xioami’nin kullanıcısına uzun ömürlü bir cihaz sunmayı amaçladığını söylemek de yanlış olmaz.

Donanım açısından da güçlü özelliklere sahip olan Mi 9 Pro 5G 8 ve 12 GM RAM kapasitesi olmak üzere iki farklı versiyona sahip. 128 GB, 256 GB ve 512 GB dahili hafıza kapasitesiyle iyice güçlendirilen Mi 9 T Pro 5G sahip olduğu yüksek donanım yetenekleri sayesinde her kullanıcının ihtiyacını karşılayabilecek cihazlar arasında

Xiaomi Mi Mix 4 108 MP kamera ile geliyor

Mi 9 Pro 5G’nin en önemli özelliklerinden birisi de, Mi 9  ailesinin ilk “NFC” sistemine sahip telefonu olması. “NFC” sistemi bu teknolojiyi destekleyen araçlarda cihazların anahtar yerine kullanılabilmesini sağlıyor. Kamera özelliklerinde de yine kullanıcısına yüksek performans sunan Xiaomi, Mi 9 Pro 5G modelinde Sony’nin IMX586 sensörünü kullanmayı tercih etmiş. Arka kasasında üçlü kamera sistemine sahip olan modelin ana kamerası 48 Megpiksel çözünürlüğe sahip. Ana kameranın hemen altında ise 16 Megpiksellik ultra geniş açılı bir sensör ve 12 Megapiksellik bir telefoto kamerası bulunuyor. Kamera özellikleri açısından Mi 9’la benzer özelliklere sahip olan Mi 9 Pro 5G’nin ön ekranında ise 32 Megapiksellik bir selfie kamerası ve geniş açılı ikincil bir kamera bulunmakta.

4.000 mAh’lık bir batarya kapasitesine sahip olan Mi 9 Pro 5G, kullanıcılarına kablo üzerinden 40 W’luk hızlı şarj desteği sunuyor. Bu sayede 48 dakika içerisinde şarj olabilme özelliğine sahip Mi 9 Pro 5G’nin kuzusunda 45W’luk hızlı şarj adaptörü ile 30W’luk kablosuz hızlı şarj sistemi de bulunmakta.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G fiyatı

Xiaomi Mi 9 Lite fiyatı açıklandı

Özellikleriyle büyük bir merak uyandıran Xiaomi Mi 9 Pro 5G’nin 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama kapasitesine sahip versiyonu 520 dolar, 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama sistemine sahip olan modeli ise 605 dolar fiyat etiketine sahip. Performansına göre oldukça uygun bir rakamdan satışa sun ulan Mi 9 Pro 5G’nin 5G altyapısına sahip olmadığı için henüz Türkiye’ye gelmesi beklenmese de, cihazın Türkiye’deki 5G ağı tamamlandıktan sonra ülkemizde de satışa sunulma ihtimali oldukça yüksek.


Xiaomi Redmi Note 8 için daha güçlü bir versiyon gelecekXiaomi Redmi Note 8 için daha güçlü bir versiyon gelecek
100 MP kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha'nın etkileyici fotoğraf kalitesi100 MP kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha'nın etkileyici fotoğraf kalitesi

PAYLAŞ