Her 10 kişiden 6'sı tanışma uygulaması kullanıyor - Haberler - indir.com

Her 10 kişiden 6'sı tanışma uygulaması kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-04 15:10:34
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tanışma uygulamaları günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşmasının da büyük etkisiyle, eskisinden çok daha fazla kullanılıyor. Birçok insan tarafından tercih edilen tanışma uygulamalarına olan ilgi, uygulama sayısındaki artışa da neden oluyor.  Dünya genelinde ilgi gören bu uygulamanın kullanım oranı, bizim ülkemizde de oldukça fazla. Yapılan araştırmaların sonucu da buna işaret ediyor. Tanışma uygulamaları, insanlar tarafından da moda olarak nitelendiriliyor. Tanışma uygulamalarını kullanıcılar, %58 yaygın, %54 son moda, %53 eğlenceli, %50 heyecan verici ve %49 mutlu eden şeyler diye tanımlıyor.

Tanışma uygulamalarına dair, Türkiye üzerinde yapılan araştırmaların sonucunda, ülkemizde her 10 kişiden 6'sının bu uygulamaları kullandığı ortaya çıktı. Bu sonuçla birlikte Türkiye; her iki kişiden birinin tanışma uygulaması kullandığı İngiltere ve Fransa'yı gerisinde bıraktı. Uygulamaları tercih eden kadın sayısının yüzde 54, erkek sayısının yüzde 64 olduğu da verilen bilgiler arasında. Yaş aralığına bakıldığında ise daha çok 25 ' 34 yaş aralığının, tanışma uygulamalarına yöneldiği görüldü. Uygulamada tanışan birçok çift, evlilik yolunda da ilerleyebiliyor.

Kullanıcılar ideal eşlerini tanışma sitelerinden bulacaklarını söylüyor

Yapılan araştırmada elde edilen bir diğer sonuç da kullanıcıların yüzde 29'unun, biriyle tanışmak ideal ortam olarak tanışma uygulamalarını göstermesi. Yüzde 53 yeni biriyle tanışmanın ideal yolunun arkadaş aracılığı olduğunu ifade ederken, yüzde 43 buna parti ya da bir etkinlik diye cevap verdi. İş yeri cevabının oranı yüzde 40'ken, tatil cevabının oranı yüzde 42 oldu. Türkler üzerinde konuya dair yapılan araştırmada, Türklerin ilk randevuda aradaki çekime önem verdiği görüldü. Eğitime önem verenlerin oranı yüzde 65, ilgi alanı yüzde 64, dış görünüş ise yüzde 61 oranında önem taşıyor. Giyim tarzının oranı ise yüzde 47.

Araştırmanın bir diğer sonucu, tanışma uygulamalarından birisiyle görüştüğünü aileye söylemenin zor olduğu yönünde. Kullanıcılar bu durumu arkadaşlarına daha rahat ifade ederken, ailelerine söylemekte zorluk çektiklerini ifade etti. Ailesiyle rahat bir şekilde bu konuyu paylaşabilenlerin oranı yüzde 19 olarak kaydedildi. Yapılan tüm bu araştırmaların altında, toplamda 50 milyon kullanıcısı olan tanışma uygulaması Happn'ın imzası bulunuyor. Türkiye2de Happn kullananların sayısı, 2.7 milyon oranında ve bunların 1.6 milyonu İsttanbul'da yaşıyor.





PAYLAŞ