Hepsiburada.com'un Black Friday sonuçları belli oldu - Haberler - indir.com

Hepsiburada.com'un Black Friday sonuçları belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2017 yılının Hepsiburada.com Black Friday istatistiklerini sizlerle paylaşmıştık. Türkiye'nin 81 vilayetinde 523 bin sipariş almayı başaran Hepsiburada.com, Black Friday günü 2 milyon adet ürün satmayı başarmıştı. Geçtiğimiz yıl 11 milyon ziyaretçi tarafından tıklanan Hepsiburada.com, 20 milyon kez ziyaret edilmişti. Hepsiburada.com platformunda Efsane Cuma günü işlem yapılmayan tek bir saniye bile olmaz iken aynı zamanda Avrupa'da Kara Cuma bize ise Efsane Cuma kapsamında sipariş sayısı 520 bin olmuştu.

Hepsiburada.com devlete 57 milyon Türk Lirası değerinde KDV katkısı sağladı. 

E-Ticaret platformu devi olan Hepsiburada.com, yurt dışında Kara Cuma olarak geçen Türkiye'de ise Efsane Cuma olarak geçen kampanya dahilinde bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdi. Efsane Cuma kampanyasında ise Hepsiburada.com geçen yıla oranla %60 oranında bir artış gösterdi. 15 bin iş ortağı ile beraber 410 milyon Türk Lirası değerinde ticaret hacmi gerçekleştirdiğini duyuran firma yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, gerçekleştirilen bu hacimle devlete 57 milyon Türk Lirası değerinde KDV katkısı sağladı. 

Black Friday nedir? Neden yapılır?Black Friday nedir? Neden yapılır?

Hepsiburada.com, 30 milyon ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

Firma yetkilileri tarafınca paylaşılan bilgilere göre Efsane Cuma kampanyası dahilinde Hepsiburada.com, 30 milyon ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Gerçekleşen alışverişlerin %60'ından fazlası Anadolu Bölgesi'nden gerçekleştirilirken, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinin ardından en çok alışveriş yapılan 12 il  Gaziantep, Antalya, Konya, Adana, Mersin, Muğla, Hatay, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa, Eskişehir ve Diyarbakır oldu.

Gerçekleşen ziyaretlerin %85'i mobil üzerinden oldu

Türkiye'den sonra Efsane Cuma kampanyası kapsamında alışverişlerin en çok yapıldığı ülkeler ise Azerbaycan, Kıbrıs, Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ve Rusya olduğu tespit edildi. Gerçekleşen ziyaretlerin %85'i mobil üzerinden gerçekleşirken %25'i diğer cihazlar üzerinden gerçekleşti. En çok alışverişin yapıldığı saat aralığının ise 22 Kasım Perşembe günü gece 23.00 olduğu öğrenildi. En çok aranan ürünler ise Elektrik ve elektronik ürünlerden sonra sırası ile sinema bileti, bakım kremleri, kitap, temizlik malzemeleri, bebek pedi, bebek bezi, çay, online eğitim paketi, tuvalet kağıdı, kedi kumu, motor yağı, diş macunu, parfüm, kol saatleri, giyim ürünleri ve kış lastiği olduğu tespit edildi. 


Black Friday İle İlgili Efsane Twitter PaylaşımlarıBlack Friday İle İlgili Efsane Twitter Paylaşımları
PlayStation Store, Black Friday'e Erken Başladı!PlayStation Store, Black Friday'e Erken Başladı!
LG, Black Friday için 7 Türk Lirası'na G7 ThinQ veriyor!LG, Black Friday için 7 Türk Lirası'na G7 ThinQ veriyor!

PAYLAŞ