Hepsiburada E-ticaret Zirvesi gerçekleşti - Haberler - indir.com

Hepsiburada E-ticaret Zirvesi gerçekleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-03 14:53:14
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Etkinlik

Trabzon’da gerçekleşen Hepsiburada E-ticaret Zirvesi’nde ilk defa sitenin oranlarını öğrendik.

Hepsiburada’nın Trabzonda gerçekleştirdiği etkinlik sonucu Türkiye’nin 6 aylık internet alışveriş tercihini öğrendik. Bu tercihi öğrenmemizde yardımcı olan Hepsiburada.com’un yayınladığı listeye göre, 2018 yılının ilk 6 aylık sürecinde en çok artış gösteren kategori %269 oran ile sinema bileti ve film kategorisi iken, %130’luk bir oranla kırtasiye ve ofis kategorisi olduğunu öğrenmiş olduk. Bir diğer kategori ise bizi şaşırtan kategori oldu doğrusu, %110 gibi bir oranla altın kategorisi oldu.

İnsanlar en çok pazartesi ve 21.30 saatlerinde alışveriş yapmayı tercih ediyor

Trabzon şehrinde gerçekleşen ve ilk kez sonuçlarını insanlarla paylaşan Hepsiburada.com E-Ticaret Zirvesi, 6 aylık raporunu yayınladı. Yayınladığı bu rapora göre, insanlar internet üzerinden en çok 21.30 saatlerinde alışveriş yapıyor. İnsanlar 7 gün içerisinden ise ne çok pazartesi gününü alışveriş yapma günü olarak kendilerine seçiyorlar. Yayınlanan rapor içerisinde hangi illerden daha çok internet üzerinden alışveriş yaptığına dair oranlarda gerçekleşen etkinlikte yayınladılar. İstanbul, İzimir ve Ankara dışında kalan iller arasında e-ticaret sistemini kullanarak alışveriş yapan iller sırasıyla %121 oran ile Gaziantep, %96 oran ile Kocaeli ile %91 oranla Denizli oluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında kalan iller ise internet üzerinden yapılan alışveriş oranında %61 gibi bir oran bulunduruyor.

Mobil kullanım oranları ise bir hayli yüksek

Mobil kullanıcı oranlarının bir hayli yüksek olduğunun altını çizen Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, mobil kullanım oranlarının %94,6 gibi bir oranda olduğunu ifade ederek konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Türkiye’de mobil penetrasyon oranı %94.6. Bu da Türk tüketicilerinin cep telefonlarında giderek daha fazla zaman geçirdiği ve tüm ihtiyaçlarını oradan karşıladığının bir göstergesi. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini odak noktamıza koyup onların hayatını kolaylaştırma felsefesinden yola çıkarak biz de Hepsiburada mobil uygulamamızı her geçen gün geliştiriyor ve yeniliyoruz.





PAYLAŞ