Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir? - Haberler - indir.com

Hemen Çıkma Oranı (Bounce Rate) Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Gerek bir e-ticaret sitesi gerek bir web portalında kullanıcı hem gelir hem de sitenin yükselebilmesi adına önemlidir. Kullanıcıların web sitesindeki etkinlikleri yakından takip edilirken, kullanıcıların sitede ne kadar kaldığı, hangi sayfaları ne kadar gezdiği istatistik olarak elde edilebilmektedir. Bu veriler arasında yer alan hemen çıkma oranı (Bounce Rate), web sitesinin kullanıcı nezdinde nasıl göründüğüne dair önemli bir veri sunmaktadır.

Tam tanım olarak hemen çıkma oranı (Bounce Rate), bir kişinin web sitesine giriş yaptıktan sonra başka bir sayfaya geçiş yapmadan siteyi terk etmesidir. Bu oran ne kadar yüksek olursa sitenin imajı için o kadar olumsuz bir etki yapacaktır.

SEO Hakkında Her Şey SEOzone'15'teSEO Hakkında Her Şey SEOzone'15'te

Youtube SEO Ve Videoları Öne Çıkartma

Hemen çıkma oranı (Bounce Rate) nasıl ölçülür?

Google Analytics gibi pek çok servis aracılığı ile başta hemen çıkma oranı (Bounce Rate) olmak üzere web sitesinin yakından takip edilebilmesi mümkündür. Türkiye’de hemen çıkma oranı olarak tanımlanan Bounce Rate, orana göre farklı çalışmaların yapılmasını gerektirebilir.

Bir web sayfasının geliştirilebilmesi adına hemen çıkma oranı (Bounce Rate) dikkat edilecek metriklerden birisidir. Bu metrikte sitesinin başarı oranı ne kadar yüksek olursa, web sitesinin kullanıcı nezdinde o kadar beğenildiği ve sitenin de verimli olduğu anlaşılabilir.

Hemen çıkma oranı (Bounce Rate) düşürmek için neler yapılabilir?

Hemen çıkma oranının ile ilgili önemli detaylar şöyledir;

  • Hemen çıkma oranı yüzde 55’ten daha yüksek olmamalıdır.
  • 55’ten daha yüksek oranlarda web sitesi ile ilgili sorunların olduğu anlaşılmalı ve bu yönde çalışılmalıdır.
  • Oranın yüksek olması halinde web sitesinin tasarımı, dili, sayfa görünümü gibi web sayfası ile ilgili pek çok konuda araştırma yapılarak sorunun neden kaynaklandığı tespit edilmelidir.
  • Site açılış hızı da kullanıcının siteden çıkışında etkili olduğu için site olabildiğince hızlı açılması gerekir.




PAYLAŞ