Help Steps evde kalanlara 100 bin adım attırdı - Haberler - indir.com

Help Steps evde kalanlara 100 bin adım attırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 22:31:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Dünyayı saran salgın sebebiyle hepimizin evde kalmak zorunda olduğu bu günlerde yeme alışkanlıklarımızın değişmesi, bilgisayar ve televizyon başında fazla zaman geçirmek hareketsiz kalmaya neden olabiliyor. Değişen hayatlarımızda sağlıklı bir yaşam sürmek adına basit egzersizler ve evdeyken günlük hedef konularak atılacak adımlar, bireylerin daha sağlıklı ve zinde kalmalarına yardımcı oluyor.

Sağlığın için evde adım at!

Son günlerde mecburi olarak hareketsiz bir yaşam sürmek zorunda kalıyoruz. Bu durum da stres faktörü ile birleştiği zaman hem bedenimize hem de ruh sağlığımıza büyük zarar veriyor. Korona virüs salgını sebebi ile kendi sağlığımız ve etrafımızdaki insanların sağlığı için tedbir amaçlı olarak evde daha çok vakit geçirdiğimiz şu günlerde, hareketsiz kalmamak adına alınabilecek önlemler yardımı ile hareketsiz günlerimizi daha sağlıklı geçirmek mümkün olabilir.

Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

Adım sayar bir sağlık uygulaması olan Help Steps, kullanıcıları gün içerisinde adım atmaya teşvik ediyor. Aynı zamanda kişilerin kapalı mekanlarda attıklar adımları da sayabilme özelliğine sahip olan bu uygulama, sosyal sorumluluk anlamında da kişilere faydalı olabiliyor. 

Korona'ya meydan oku!

Help Steps, sosyal medya hesapları üzerinden başlatmış olduğu meydan okuma kampanyası ile kullanıcıların birbirlerini teşvik ederek ev içerisinde de hareket etmeleri adına motive ediyor. 23 Mart haftasından itibaren iki hafta boyunca toplamda 100 bin adım sayısına ulaşan Help Steps kullanıcıları hem hareket ediyor hem de atmış oldukları adımları sosyal sorumluluk kapsamında bağışlayabiliyor. 

Help Steps’i telefonuna yükleyen kullanıcıların attıkları her adım, kişinin hesabı içerisinde birikiyor ve günün sonunda çeşitli STK’lara ve kullanıcılara bağış sağlayacak iyilik adımlarına dönüştürüyor. Bireyleri sağlıklı yaşama teşvik eden uygulamanın kullanıcılara sağladığı adım bağış ekranında ise farklı kategoriler yer alıyor.

Uygulama içerisinde bulunan "Sağ Duyu" ekranında ise bireysel bir yararlanıcı bulunuyor. Bu yararlanıcılar için belirlenen sayıda adım atılması sonucu bağış gerçekleşiyor. Amaca ulaşıldığı zaman Sağ Duyu ekranında bir sonraki fayda bekleyen yararlanıcı için yeni adım bağışı hedefi konuluyor.

 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ