Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Uygulamaları - Haberler - indir.com

Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-14 16:00:51
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dijital ve teknolojik ortamda insanların kolaylığı ve kullanım deneyimleri adına en yararlı içerikler ve faydalı gelişimler üzerinde çalışmalar sürüyor. Her alanda olduğu gibi mobil teknoloji alanında da uygulama bazlı yararlı ve kullanıcıların gerçek anlamda işine yarayabilecek içerikler sunulmaya devam ediyor.  Bu içeriğimizde ise sizlere en sağlıklı besinlerin yer aldığı uygulamaların yanı  sıra İslami esaslara uyhun bir şekilde hazırlanan helal gıdaların listelerinin yer aldığı mobil uygulama tavsiyelerinden bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere toplum olarak sağlıklı beslenmenin yanı sıra dini değerlere uygun şekilde üretilmiş tüketilmeye hazır besinleri tercih ediyoruz.  Şimdi gelin sizlere helal gıda ve sağlıklı beslenme uygulamaları adlı liste önerimize geçelim.

Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Uygulamaları

Helal Gıda

Bu uygulama ile dini değerlere en uygun olan helal gıdalara ulaşmanız mümkün olacaktır. Dini açıdan sakıncası bulunmayan yiyecek ve içeceklerin bulunduğu bu uygulama ile hem helal gıdalara bakabildiğiniz gibi insan sağlığı açısından yararlı olan besinleri de listelemeniz mümkün olacaktır. Helal gıda ve sağlıklı beslenme uygulamaları arasında önerebileceğimiz bu uygulamayı  gönül rahatlığı ile kullanabilir ve en doğru dini bilgilere bu uygulama içerisinden ulaşabilirsiniz.

Helal Check E-Numbers

Bu uygulama ile gıdalarda yer alan e-kodlar yardımı ile gıdanın helallik kontrolü yapılabilmektedir. E-numara kodlarına sahip ürünleri dilediğiniz gibi sorgulatabilir ve gıdanın helal veya haram olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu kodları arkadaşlarınız ile kolay paylaşım yapabildiğiniz gibi uygulama üzerinde helal gıda ve sağlıklı besinlerin yanı sıra Mekke ve Medine üzerinden canlı yayın içeriklerini izleyebilirsiniz. Ayrıca dini içerikli bir uygulama olduğundan ötürü uygulamada Allah'ın 99 ismi ve anlamlarına da erişmeniz mümkün olacaktır.

E Kodları

Yine yukarıdaki uygulamaya benzerlik gösteren bu uygulama ile ürün E-kodlarını kullanarak helal ve haram gıda kontrolü sağlayabilirsiniz. Uygulamada e-kodlar renklendirilmiş bir şekilde gözüküyor ve kırmızı renkli kodlar Haram'ı temsil ederken sarı renkliler ise haram ve helal olduğuna dair kesin bilgi bulunmayan gıdaları temsil ediyor. Yeşil renkliler ise helal ve rahat tüketilebilen ürünler olurken Siyah renkliler ise sağlığa zararlı besinler olarak belirlenmiş durumda. Sizde helal ve sağlıklı gıdalar için bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

CepteHelal

CepteHelal ile beraber resmi olarak helal sertifikasına sahip ürünlerin kolay bir şekilde haram ve helal noktaları sorgulatılabiliyor. Piyasadaki marketlerde yer alan binlerce ürünlerin haram ve helal olduğu noktasında akılda tutmak mümkün olmayacağı için CepteHelal uygulaması ile bu listelere en kolay şekilde ulaşmanız mümkün olacaktır.

Helal ve Haramlar

Uygulama içerisinde yer alan liste ile helal ve haram içeriklere sahip olan tüm gıda ve içecek içeriklerine erişmeniz mümkün olacaktır. Bu noktada gıdaların yanı sıra kültürel yapıya uygun olarak dini açıdan yapılan hareketler, yenilen hayvan etleri ve yaşanan ilişkilere dayalı haram ve helal içeriklere ulaşmanız mümkün olacaktır. Sağlıklı ve helal gıdaların yanı sıra helal olan davranışlar ve çeşitli dini içeriklere ulaşabilirsiniz.

Helalsitesi.com

Önerebileceğimiz bu uygulama ile Türkiye'de yer alan en kapsamlı helal ve sağlıklı ürünlerin içeriklerine erişebilirsiniz. Sunulan ürünlerin üretim aşamasındaki maddelerine kadar detaylı bilgilendirme yapan uygulama ile hammaddelerde dahi yer alan sakıncalı bileşenlerin bilgisine sahip olabileceksiniz. Sizde helal ve sağlıklı gıdalar için bu mobil uygulamayı tercih edebilirsiniz.

 

instagram.com/helal.platform

 





PAYLAŞ