Hayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisi - Haberler - indir.com

Hayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 16:57:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Firefox Quantum, Mozilla'nın en yeni ve iddialı tarayıcılarından birisi durumunda. Bu durumu daha da iyi hale getirmek isteyenler Firefox’un yeni tarayıcısını eklentilerle daha da zenginleştirebilir.

Firefox tarayıcısında halihazırda çok sayıda kullanışlı eklenti ve özellik var. Mozilla'nın tarayıcısının en son sürümü olan Quantum ise şimdiye kadarki süreçte firmanın en iyi tarayıcılarından birisi olduğu gibi aynı zamanda en büyük revizyonlarından birisi olarak görülüyor. Bununla birlikte, bu dokuz eklentiyle birlikte tarayıcıyı daha güvenli, pratik ve zevkli hale getirilebilirsiniz.

Yeni alacağı güncelleme ile Firefox, güvenlik konusunda çığır açacakYeni alacağı güncelleme ile Firefox, güvenlik konusunda çığır açacak

Firefox'tan Facebook Koruması İçin Yeni Eklenti Geliştirildi

Facebook çoklu oturum açma (Facebook/multi-account containers)

Mozilla tarafından tasarlanan eklenti, Facebook’un sitesini izole ederek verilerin alınmasını engelliyor. Böylece Facebook’ta birden çok farklı hesapla oturum açmak bu eklenti sayesinde çok daha kolay.

Bu alıntı yap! (Cite This!)

Web sitelerinden alıntı alma noktasında işinizi daha da kolay hale getirecek olan Cite This! Eklentisi, daha sonra alıntılar üzerinde düzenleme ve farklı müdahale imkanı sunuyor.

Unpaywall

Dergi ve akademik makaleler genellikle ödeme ile erişilebilir durumda. Bu uzantı, kilitli bir makaleyi açtığınızda, ücretsiz bir sürümle bağlantı kurarak internetteki diğer yasal yolları/kaynakları bulmanıza yardımcı olur. Sadece para tasarrufu için değil, aynı zamanda ücretsiz içerikleri aramak için harcadığınız zamandan da tasarruf sağlayabilirsiniz.

Hızlı Arama Lite (Speed Dial Lite)

Yer işaretlerinizi klasik bir yer işaretleri çubuğunda kullanmak yerine bu alternatifi deneyebilirsiniz. Eklenti sayesinde favori sitelerinizi özelleştirilebilir bir ızgarada kontrol edebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz tüm siteler daha sonra pencerenin üstündeki tek bir düğmenin arkasına kaydedildiğinden tarayıcı pencereniz aynı zamanda daha düzenli olacaktır.

TinEye

Elinizdeki mevcut resmin daha büyük veya düzenlenmemiş bir halini bulmak istediğinizde yardımınıza TinEye yetişiyor. Çoğu arama motorunun yaptığı benzer aramalardan ziyade, hassas eşleşmelerle daha iyi sonuçlar sunuyor. Uzantı, sağ tık menüsüne bir seçenek de eklediğinden resimlerle arama konusunda hızlı bir kısa yol yaratıyor.

LastPass

LastPass, hesap için oturum açma işlemleriniz sırasında sizin için karmaşık şifreler oluşturarak tüm bunları arka planda sizin için düzenler. Böylece şifre hatırlamanıza gerek kalmadan tüm şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklama ve şifre girme işlemlerini yapabilirsiniz.

ColorZilla

Özellikle tasarımla ilgilenenler için ideal olan ColorZilla mükemmel renkleri keşfetme konusunda kolaylık sağlıyor. Eklenti başka uygulama ve sitelerde sevilen renkleri, daha sonra kullanmak üzere kaydetmenize veya bu tonlar üzerinde değişiklik yapmanıza olanak tanıyor.

Copy PlainText

Herhangi bir biçim olmadan web'den sadece metinleri kopyalamak istediğinizde bu uzantı size gerekli desteği sağlıyor. Sağ tıklama ya da klavye kısa yolu ile gerçekleştirebileceğiniz kopyala yapıştır işlemleriniz bu eklenti ile çok daha kolay.


Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor!Mozilla, Firefox'un yeni görünümü için kullanıcılardan yardım istiyor!
Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!

PAYLAŞ