"Hayat Eve Sığar" uygulamasının erken erişim sürümü Play Store’da yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Koronavirüs salgınına karşı atılan önemli adımlardan biri olan “Hayat Eve Sığar” isimli mobil uygulama geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı tarafından duyurulmuştu. İlerleyen haftalarda kullanıma sunulacak olan uygulamanın kullanımına erken erişim sürümü yayınlandı. 

Yaklaşık bir ay önce ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle başlayan pandemi önlemleri her geçen gün artıyor. Bu önlemlerden en yenisi de geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı tarafından duyurulan “Hayta Eve Sığar” uygulamasıydı. Pandemi süresi boyunca toplum sağlığının korunmasına yardımcı olması hedeflenen uygulamanın benzeri Çin’de oldukça olumlu sonuçlar vermişti. 

TikTok ve Türk Kızılay'ı koronavirüse karşı güçlerini birleştirdiTikTok ve Türk Kızılay'ı koronavirüse karşı güçlerini birleştirdi

T. C. Sağlık Bakanlığı’nın ekipleri tarafından geliştirilen mobil uygulamanın erken erişim sürümü,  Google Play Store üzerinden erişime açıldı. Şimdilik Play Store aramalarında görülmeyen uygulama erken erişim sürümü olduğu için indirmeye çalışan kullanıcılar "Bu öge ülkenizde kullanılamıyor" uyarısıyla karşılaşsa da, erken erişim sürümünün yayınlanması uygulama hakkında merak edilen detaylarında netleşmesini sağladı. 

Android için Hayat Eve Sığa indir

iOS için Hayat Eve Sığa İndir

Ayrıca “Hayat Eve Sığar” uygulamasının erken erişim sürümünün Google Play Store eklenmiş olması, uygulamanın tamamlanmak üzere olduğunun bir göstergesi. Kullanıcıları salgının ülkemizdeki durumu hakkında detaylı bilgilerle bilgilendirecek olan uygulamanın ne zaman indirilmeye sunulacağı hakkında henüz net bir verilmese de yakın zamanda Android kullanıcılarının erişimine sunulacağı düşünülüyor. 

İşletim sistemi fark etmeksizin tüm Android cihazlarda kullanılabileceği tahmin edilen “Hayat Eve Sığar” uygulamasının iOS sürümü içinde eş zamanlı çalışmaların yapıldığını göz önünde bulundurursak uygulamanın her iki uygulama mağazasında da aynı anda kullanıma açılması oldukça muhtemel. 


İlgili uygulamalar
Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecekApple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek
Apple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklıkApple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklık

PAYLAŞ