"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-18 17:46:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde Hayat Eve Sığar mobil uygulaması hakkında çeşitli bilgiler verilmişti. Hastaların takip edilmesi, virüsün yayılmasının önlenmesi gibi çalışmaları sıkı bir şekilde sürdüren Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici hamleler gelmeye devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına almış olan Coronavirüs COVID-19 salgınından ötürü tüm dünya adeta evlerine kapandı diyebiliriz. Milyonlarca kişiyi enfekte eden ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan bu virüs tipinin önlenmesi ve tedavi edilmesi için yetkili kişiler tüm güçleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Şimdi ise söz konusu Hayat Eve Sığar uygulaması devreye girdi. Peki hayat eve sığar uygulaması nedir? Hayat eve sığar uygulaması nasıl indirilir gelin bakalım.

Hayat eve sığar uygulaması nedir? Nasıl çalışır?

Koronavirüs Türkiye'de E-ticareti nasıl etkilediKoronavirüs Türkiye'de E-ticareti nasıl etkiledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde corona virüsü vakalarının tespit ve takip edilmesi daha kolay sağlanacak. Telefonla corona virüs vaka takibini mümkün kılacak olan bu uygulama ile üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ortak çalışması sağlanacak. Uygulamanın birkaç gün içerisinde devreye gireceğini ifade eden Fahrettin Koca, tüm hastaların uygulamayı indirmek zorunda olduğunu ifade etti. Uygulama hakkında gerçekleşen basın toplantısında şu sözler dile getirildi:

”Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Bu üç operatör ve BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) işbirliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar. “Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.”


İlgili uygulamalar
Google koronavirüsten korunma yolları için düğmeye bastıGoogle koronavirüsten korunma yolları için düğmeye bastı
Instagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destekInstagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destek

PAYLAŞ