Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 17:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz gün resmi olarak yayınlanan Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

Corona virüs salgınıyla mücadele de insanların salgını saha yakından takip edebilmesi için geliştirilen “Hayat Eve Sığar” uygulamasının kullanımıyla ilgili detayları merak edenler için uygulamanın nasıl kullanılacağını kaleme aldık. 

"Hayat Eve Sığar" uygulamasının erken erişim sürümü Play Store’da yayınlandı

Ülkemizde mücadele ettiğimiz koronavirüsle ilgili birçok bilgiye ulaşabileceğiniz bu uygulamanın bilgilerini ekleyen kullanıcı verilerini baz alarak çalıştığını söylemek de fayda var. Yani uygulamayı ne kadar kişi indirip, bilgilerini girerse o kadar doğru sonuçlar elde edilecek. 

"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı

Bulunduğunuz bölgedeki enfekte oranı, risk oranı ve evde izolasyon oranını inceleyebileceğiniz “Hayat Eve Sığar” uygulaması sayesinde aynı zamanda günlük testi doldurarak sağlık durumunuzu yakından da takip edebilirsiniz. 

Uygulamayı indirdiğinizde uygulama sizden ilk olarak “Bluetooth” ve “Konum servisi” erişim izni istiyor. Erişim izni vermeniz hastalanmanız durumunda ya da taşıyıcı bir kişiyle temas etmeniz durumunda tespit edilebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. “Sağlık Durumu” sayfasıyla karşılaşıyorsunuz bu sayfada yer alan test sizin salgından etkilenip etkilenmediğinizi anlamınıza yardımcı oluyor. “Yoğunluk” sayfasına tıkladığınızda karşınıza TC kimlik numaranızı girmenizi isteyen bir sayfa çıkıyor. Konum bilgilerini telefonunuzun maps servisi aracılığıya girerek bölgenizdeki risk durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. 

Bunun yanı sıra bu sayfada koronavirüsle ilgili hasta sayısı, iyileşen hasta sayısı, ölen kişi sayısı gibi bilgileri de anlık olarak görüntüleyebiliyorsunuz. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ