Hataların oldukça fazla olduğu iOS 12 Beta 4 kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Hataların oldukça fazla olduğu iOS 12 Beta 4 kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-19 10:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

İstenildiği gibi düzgün bir şekilde başlamayan iOS'un yeni sürümüne ilişkin test programı yayınlandı. Pek çok sorunu beraberinde getiren iOS 12 Beta, gece saatlerinde geliştiriciler için yayınlandı. Göze en çok batan problem ise Apple'ın yeni stratejilerine göre geliştirdiği Screen Time uygulaması oldu. kullanıcıların iOS işletim sistemi kullanan, aynı hesap ile girdikleri çok sayıdaki cihazda geçirdikleri vakti hesaplayarak ne kadar zaman geçirdikleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Akıllı telefonlara karşı bağımlılığı azaltmak istediği için böyle bir uygulama geliştiren Apple, iOS 12 Beta 4 sürümünde ise farklı cihazlar arasında Screen Time üzerinden istenilen veri akışı gerçekleşmiyor. Apple bu tür problemle karşılaşan kullanıcılarına cihazlarını yeniden kapatıp açmalarını tavsiye ediyor.

Apple tüm çalışmalara gece gündüz devam ediyor

Yeni test sürümüne geçen Apple, İphone X ekranındaki hücresel sinyal sembolünün, ana ekran ve kilit ekranında hatalı gösterim olabileceğinin altını çiziyor. Diğer bir yandan ise yeni sürümde CarPlay, ve Siri Shortcuts senkronize bir şekilde çalışamayacağını belirtiyor. Esasına bakacak olursanız yeni sürüme dair şikayetler yalnızca CarPlay senkronizasyonu ile alakalı değil. iCloud'a yönelik şikayetlerde mevcut. Hala gelişim çağını tamamlamamış bir çocuk olan Siri Shortcuts için Apple gerekli çalışmaları yapacaktır.

Apple bu sürümdeki hataları giderdikten sonra herkese açacaktır.

Beta 4 sürümünün geliştirici merkezli bir test sürümünde olduğunu öne sürdüğümüz zaman Apple'a sorunları çözmesi için biraz daha vakit vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Netflix uygulamasının aniden kapanması sorununu çözen iOS 12 Beta 4, Fortnite oyunundaki donma problemini gidermiş gibi görünüyor.  Apple büyük bir ihtimalle bu sürümdeki sorunları giderdikten sonra bütün kullanıcılara açacaktır.





PAYLAŞ