HarmonyOS’lu akıllı saatler neler sunuyor? - Haberler - indir.com

HarmonyOS’lu akıllı saatler neler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 09:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Huawei, kendi HarmonyOS işletim sistemine sahip olan ilk akıllı saati Huawei Watch 3 ve Huawei Watch 3 Pro'nun tanıtımını gerçekleştirdi. 

Yeni işletim sistemine sahip olmasına rağmen Watch 3, Huawei'nin daha önceki giyilebilir cihazlarına benzer birçok çok özellik sunuyor. Watch 3 yeni eklemeler ile beraber artık bir liste yerine watchOS tarzı bir uygulama seçeneğinden oluşan yeniden tasarlanmış bir ekran ile sunuldu. Watch 3'in yeni tasarımı, Huawei'nin daha önce sunduğu akıllı saatlerinden pek de farklı değildir. HarmonyOS işletim sistemine sahip olan bu yeni akıllı saat, 1.43 inç OLED ekrana sahip. Bu ekran 60 Hz ekran yenileme hızı ve 1000 nit maksimum parlaklık ile kusursuz bir kullanım sunuyor. 

Huawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyorHuawei Watch 3 yeni sağlık sensörleriyle geliyor

Aynı zamanda söz konusu bu yeni saatte ekran uçtan uca şifreleme olduğundan dolayı dönen çerçeve bulunmuyor. Saat, kauçuk kayışlı "aktif" bir model, derili "klasik" bir model ve metal bilezikli olan "elite" model olmak üzere birkaç farklı şekilde kullanıcıların karşısına çıkacak. Huawei Watch 3 aktivite takibi için kalp atış hızı takibi, Sp02 sensörü ve uyku takibi de dahil olmak üzere diğer modellerle aynı sensörlerin çoğuna sahiptir. Fakat bu saat için yeni olan özellik geçtiğimiz yılki Fitbit'in Sense akıllı saatine benzer bir sıcaklık sensörü sunuyor olmasıdır. Huawei, bu sensörün tüm gün boyunca cildinizin sıcaklığını sürekli olarak takip edeceğini gösteriyor. Söz konusu bu yeni saat elde edilen bilgilere ek olarak koşmadan tırmanmaya, bisiklet binmeye ve yüzmeye kadar daha pek çok egzersiz moduna sahiptir. Akıllı saat eSIM desteği ile beraber 4G LTE bağlantı sistemine sahip olan bu telefondan bağımsız bir şekilde çalışabilecek. Böylelikle saatten direk olarak sesli arama ve Huawei’nin MeeTime hizmeti aracılığıyla görüntülü aramalar için destek sunacak.

Fakat saatin WhatsApp gibi diğer görüntülü arama servisleriyle çalışıp çalışmayacağına dair herhangi bir bilgi aktarılmadı. Başarılı şirket Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre yeni akıllı saat 4G açıkken üç günlük pil ömrü ile dikkatleri üzerine topluyor. 4G özelliği kapalı odluğunda ise saat 14 güne kadar tek şarjla kullanılabilir. Saatin Pro modeli ise 4G açık olduğunda 5 gün, kapalıyken ise 21 güne kadar piş ömrü sunuyor. Watch 3 Pro aynı zamanda giriş modeline göre daha üstün bir titanyum yapı ve daha doğru bir GPS izleme sunuyor. Uygulama desteği Huawei'nin ilk HarmonyOS saatlerinde büyük bir soru işareti devam ediyor olsa da teknoloji firması uygulamalarını cihazlarına getirmek için geliştiricilerle beraber çalışacaklarını bildirdi. Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Huawei, yeni akıllı saati için şu an için fiyatlandırma konusunda açıklama yapmadı. Fakat yakın zamanda bir duyurunun yapılması mümkündür. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 



PAYLAŞ