HarmonyOS tabanlı EMUI 11.1 mart ayında tanıtılacak - Haberler - indir.com

HarmonyOS tabanlı EMUI 11.1 mart ayında tanıtılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-08 20:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Huawei, EMUI 11 kullanıcı arayüzünün devam niteliği olarak geliştirilen EMUI 11.1 yazılım güncellemesini bu yıl içerisinde yayınlayacak. Gelecek ay kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen EMUI 11.1'İN HarmonyOS işletim sisteminin üzerine kurulu olacağı da ifade ediliyor. 

Konuyla ilgili olarak şu ana kadar ortaya çıkan bazı raporlar, Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin EMUI 11’den sonra “EMUI” serisine son vereceği de iddia ediliyordu. Kendi işletim sistemi olan HarmonyOS 2.0’ın beta sürümünü Çinli geliştiricilere açan Huawei'nin artık yeni bir EMUI yükseltme güncellemesi geliştirmeyeceği de söyleniyordu. Ancak görünüşe göre Huawei'nin bunu yapması için biraz erken gibi gözüküyor. 

Huawei Nova Watch yoldaHuawei Nova Watch yolda

EMUI 11.1 mart ayında çıkıyor

Çinli şirket Huawei ürünleri ile ilgili sızıntılar ile adından söz ettiren Weibo kullanıcısının yapmış olduğu paylaşımlara göre gelecek ay içerisinde EMUI 11.1 yayınlanacak. Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemi üzerine kurulu olan EMUI 11.1'de major değişiklikler olmayacak. Ancak Huawei EMUI 11.1 kullanıcı arayüzünde, EMUI 11'deki bir takım performans sorunları ortadan kaldırılacak gibi gözüküyor. Aynı zamanda EMUI 11.1 ile beraber kullanıcılar estetik bakımdan birtakım yeniliklerle de daha verimli olacak gibi gözüküyor.

Tüm bunların yanı sıra EMUI 11.1, Huawei kullanıcıları için oldukça önemli bir dönüm noktası olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen son raporlara göre EMUI 11.1'in bu sefer Android değil, HarmonyOS tabanlı olarak ise piyasada yer alacağı dile getirildi. Aynı zamanda EMUI 11.1’den sonra Huawei'nin akıllı cep telefonları, HarmonyOS’a tam anlamıyla destek kazanmış olacak. Farklı bir deyişle ise EMUI 11.1 kullanıcıları koşulsuz şartsız HarmonyOS sistemine geçiş yapabilecekler. 

Android uygulamaları HarmonyOS'da desteklenecek

Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS sadece Huawei kullanıcıları için değil aynı zamanda Android kullanıcıları için de kullanılabilir durumdadır. Zira konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre Huawei, HarmonyOS kullanıcılarının akıllı cep telefonlarında Android uygulamalarını da istedikleri şekilde çalıştırmalarına imkan verecekler. Yani şöyle ki siz .apk formatındaki bir Android uygulamasını HarmonyOS’a rahatlıkla kurabileceksiniz. HarmonyOS EMUI 11.1 arayüzü ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olsa da çıkış tarihine yakın daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Huawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağızHuawei: Üst düzey bir akıllı telefon markası oluşturmakta ısrarcı olacağız
Biden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecekBiden yönetimi Huawei ambargolarını tekrar değerlendirecek
Huawei Mate X2 için yeni patent aldıHuawei Mate X2 için yeni patent aldı

PAYLAŞ