HarmonyOS önemli bir aşamayı atlattı - Haberler - indir.com

HarmonyOS önemli bir aşamayı atlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Huawei'nin ABD'ye olan bağlılığını en aza indirmek adına tasarlanan HarmonyOS 2.0, önemli bir aşamayı daha geride bıraktı. 

2019 yılında Çin devleti ile direk olarak bağlantısı olduğu iddiasıyla ABD tarafından kara listeye giren Huaawei, yaptırımların yaratmış olduğu sorunları çözmek için yoğun bir performans sergiliyor. Şirket bu süreç içerisinde ABD'ye olan bağlılığını minimuma indirmek adına çeşitli hamleler yaptı. Bunların en dikkat çekeni ise elbette ki HarmonyOS 2.0 oldu. 

HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyorHarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyor

Android ve iOS işletim sitemine rakip olarak görülen HarmonyOS 2.0 piyasaya sürülmesinin ardından dünya genelindeki Huawei ve Honor kullanıcıları işletim sistemine oldukça yüksek talep gösterdi. Bu gelişme şirketin gücünü toplamasına yardımcı olurken, HarmonyOS 2.0’ın son olarak önemli bir eşiği geride bıraktığı dile getirildi.

HarmonyOS 2.0, 100 milyon kullanıcıyı geride bıraktı

Haziran ayı içerisinde tanıtılmasının ardından kullanıcıların adeta akın ettiği HarmonyOS 2.0, Huawei’nin son yıllar içerisinde ABD ile yaşamış olduğu ciddi problemlerden kurtuluş yolu olarak gösteriliyor. Bu sebeple de işletim sistemine büyük önem veren şirket, yıl sonuna kadar tam 200 milyon kullanıcıya ulaşma hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre HarmonyOS 2.0, şu an itibariyle önemli bir başarı elde etmiş durumdadır. Özellikle de tanıtıldığı ilk günden bu yana kullanıcı sayısında önemli bir artış sağlayan işletim sistemi ilk haftalar içerisinde milyon, 15 gün içerisinde 15 milyon, bir ayda 30 milyon, iki aydan kısa bir sürede 70 milyon ve 20 gün gibi kısa bir sürede de 100 milyon kullanıcı rakamına ulaşmayı başardı.

Şu an için 100'e yakın Huawei markalı telefon, tablet ve desteklenen diğer cihazlar aşamalı bir şekilde HarmonyOS 2.0 işletim sistemiyle çalışmaya başladı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre modellerin bazıları resmi sürümü alırken bazıları ise genel ve dahili test aşamasında olan işletim sistemini almaya başladı. Her geçen gün gelişmeye devam eden HarmonyOS 2.0, kullanıcı tarafından beğenilmeye başladı. Kullanılan cihazlar arttıkça kullanıcı sayısı da artan HarmonyOS 2.0, geliştikçe daha profesyonel bir görünüm kazanıyor. Bu sayeden kullanıcı sayısı da artmaya devam ediyor. 

 


HarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyorHarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyor

PAYLAŞ